Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
máme dvě auta, to první na běžný provoz, to druhé do lesa na dřevo a tak. Na obě platíme povinné ručení.
Dnes čtu toto domaci.ihned.cz/... Mámtedy dotaz : když nebudu na auto do lesa platit PR nehrozí mi žádný postih? Je mi jasné,že nesmím způsobit nehodu, ba ani narazit na hlídku PČR... .
lm, pokud budete jezdit ve Vašem lese, nemusíte mít pojištění. Viz zákon 168/1999, §1, odstavec 2.
doplněno 02.01.15 18:59:doplním i to co jste se neptal. Do lesa nesmíte vjíždět žádným motorovým vozidlem, pokud nemáte povolení. Viz lesní zákon. (neznám jeho číslo)
Pokud doplňujete, že si dřevo povezete domů, domnívám se, že vozidlo provozujete a musíte mít pojištění. Pokud se budete pohybovat na místech stanovených zákonem, je jedno, co povezete, musíte mít vozidlo pojištěno, platnou technickou, musí být OK.
Musel byste přesně definovat místa, kudy chcete jet, pak by se dalo sdělit, kde všude (ne)musíte mít pojištění a technickou...
Nemáme svůj les , myslím na výřez a přivézt dřevo domů na kárce za autem.
Auto vyjede cca 6x za rok,jinak je vzadu na našem pozemku za domem.Platit PR (bratru 2500 ročně) mi dřevo-samovýrobu velmi prodraží.Bojím se však nějakých patálií s ČKP atd.,tak mne velmi zaujala tato zpráva a chtěla bych vědět ,zda skutečně není nutné platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.