Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pozná certifikace pneu pro ČR?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Bylo mi řečeno, že si mám dát pozor při koupi nových pneu zda jsou určeny, schváleny a certifikovány pro použití v EU a ČR. Jak to lze poznat? Je pro to na pneumatice nějaké označení? Proč to musí být schváleno? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jukněte třeba zde : autocentrumrk.cz/...

nebo zde : pneujavurek.cz/...

nebo ještě zde: az-pneu.cz/...

Všechny ND na auta by měla být homologována (běžně liší na originální díly=použito v prvovýrobě a neoriginální díly)ale u pneu je to jasné bez homologace se nedostane na "pulty"pneuservisů!

trtr

Zdravím, stačí najít cokoliv jako E4 a podobně na bočnici.

hodnocení

Co prosím znamená číslo za E? Jaké je nejlepší číslo?

hujer123*

E znamená Evropa a číslo znamená stát

E1 SRN, E2 Francie, E3 Itálie, E4 Nizozemsko, E5 Švédsko.E6 Belgie, E7 Maďarsko, E8 Česká republika, E9 Španělsko. E10 Jugoslávie, E11 Anglie, E12 Rakousko, E13 Lucembursko, E14 Švýcarsko, E15 býv.NDR, E16 Norsko, E17 Finsko, E18 Dánsko, E19 Rumunsko, E20 Polsko, E21 Portugalsko, E27 Slovensko.

doplněno 01.01.15 10:52:

Nutně to neznamená, kde byla vyrobena, ale kde byla homologována. Napadá mě například slovinské pneu. Slovinsko nemá svou zkušebnu, tak své výrobky musí homologovat v cizině.

Jak se pozná certifikace pneu pro ČR?
hodnocení

To číslo znamená kde byla pneu vyrobena?

hodnocení

Perfektní, moc díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]