Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám neobvyklý dotaz. Mám malé osobní auto, často v něm i přespím(jedná se o kombi). Otázka zní, jakým způsobem si tam mám přitopit, aby bylo teplo i v noci? Kromě nějakého nezávislého topení, to vím, že existuje, ale dá se nějak improvizovat? Trošku extrém by už bylo dát si do auta malá kamínka, ale to až jako poslední možnost...
Nezávislé topení - dnes běžně dostupná věc, montáž raději nechtě na autoservisu. Bližší info hledejte na googlu
doplněno 31.12.14 20:26:jak zaznělo - improvizace se blíží smrtelnému nebezpečí...
Jedině pořádně zaizolovat. Jsou různé lepící protihlukové a tepelné folie. Pak velký druhý akumulátor a spřáhnout je na sebe podobně jako u caravanu s dobíjecí soustavou. Na tohle aku zapojit vyhřívací podložku nebo deku na 12v. Do rána bude topit, až se aku vybije a na druhý půjde nastartovat.
Bufík (nezávislé topení) je větší jistota a levnější řešení. Akorát vyřešit výfuk nějak nahoru, aby to nešlo podvozkem do auta.
doplněno 31.12.14 22:26:Jj. Ideální je Volvo nebo saab.
doplněno 01.01.15 00:21:Benzínovej velmi rychle topí a bezproblému startuje i při -20°c. Lidi se těch aut bojí. Raději kupují Fabie a podobné plečky. Plechy jsou 1,5mm a Volva vydrží i náraz velkých zvířat (pevný čumák a zpevnné A sloupky)
Když jsem počátkem devadesátých let jezdil do ciziny, tak jsme jako provizorní topení, při spaní na odpočívadlech, použili vojenskou benzínovou elektrocentrálu a v autech elektrický přímotop. Bylo to sice dost slyšet i když byla nějakých 20m od aut, ale bylo teplo. No dneska už bych to tak neřešil, je opravdu lepší použít nezávislé topení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.