Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jinak dlouhodobě topit v autě?

Od: jirkajirku odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mám neobvyklý dotaz. Mám malé osobní auto, často v něm i přespím(jedná se o kombi). Otázka zní, jakým způsobem si tam mám přitopit, aby bylo teplo i v noci? Kromě nějakého nezávislého topení, to vím, že existuje, ale dá se nějak improvizovat? Trošku extrém by už bylo dát si do auta malá kamínka, ale to až jako poslední možnost...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nezávislé topení - dnes běžně dostupná věc, montáž raději nechtě na autoservisu. Bližší info hledejte na googlu

doplněno 31.12.14 20:26:

jak zaznělo - improvizace se blíží smrtelnému nebezpečí...

jirkajirku
hodnocení

Dík za příspěvek brouku pytlíku, ale já hledám nějakou improvizaci :)

trtr

Zdravím, chcete-li dlouho žít, tak žádná improvizace-buďto se udusíte či uhoříte nebo umrznete. Spát při puštěném bufíku v autě bych teda nechtěl. *cert* Tyto věci nejsou dělané na to, že uživatel bude během provozu spát!

hodnocení

0x

před lety si jedni záletní milenci vyjeli v zimě autem na sexík k lesu a přitopili si plynovým topidlem na bombu, ráno je našli nahaté a mrtvé v autě - udusili se, no tak takové topení ani nezkoušejte

gumidek*
hodnocení

0x

Jedině pořádně zaizolovat. Jsou různé lepící protihlukové a tepelné folie. Pak velký druhý akumulátor a spřáhnout je na sebe podobně jako u caravanu s dobíjecí soustavou. Na tohle aku zapojit vyhřívací podložku nebo deku na 12v. Do rána bude topit, až se aku vybije a na druhý půjde nastartovat.

Bufík (nezávislé topení) je větší jistota a levnější řešení. Akorát vyřešit výfuk nějak nahoru, aby to nešlo podvozkem do auta.

doplněno 31.12.14 22:26:

Jj. Ideální je Volvo nebo saab.

doplněno 01.01.15 00:21:

Benzínovej velmi rychle topí a bezproblému startuje i při -20°c. Lidi se těch aut bojí. Raději kupují Fabie a podobné plečky. Plechy jsou 1,5mm a Volva vydrží i náraz velkých zvířat (pevný čumák a zpevnné A sloupky)

zztop*

Ta dečka nezní jako špatný nápad. Jakékoli řešení s kamnama, bombou a podobné hovadiny hraničí s reklamou na škodu henlajn a jejich vývodem na komoru řidiče. Kdo neví ať si to pohledá. Auto není vhodný prostředek pro spaní na naše zimy. Všude jen tenký plech a na něm maximálně tapec.

jirkajirku
hodnocení

V čem je ideální Volvo nebo Saab?

hodnocení

0x

Není nad živočišné teplo ! :o))

tesyk*
hodnocení

0x

Když jsem počátkem devadesátých let jezdil do ciziny, tak jsme jako provizorní topení, při spaní na odpočívadlech, použili vojenskou benzínovou elektrocentrálu a v autech elektrický přímotop. Bylo to sice dost slyšet i když byla nějakých 20m od aut, ale bylo teplo. No dneska už bych to tak neřešil, je opravdu lepší použít nezávislé topení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]