Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapalina do ostřikovače je divná,mlží sklo

Od: jiji odpovědí: 17 změna:

Nazdar,koupil jsem kapalinu a po ostříknutí skla v mraze a puštění stěračů se sklo tak divně zamlží jakoby by kapalina byla mastná a nic není vidět.Pak to jakoby za chvíly vyschne a už je vidět přes sklo normálně.Je to na zabití.Je to normální,když kapaliny je originál nemrznoucí z obchodu,neřwděná?Nebo je to nějaký šmejd?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

koupil jsem jídlo a je mi po něm zle, nevíte co by to mohlo být?

jak vám máme pordit a nebo napsat zkušenost, když obdobným stylem napíšete, jako já v úvodu, že jste koupil nějakou kapalinu a že se něco vytváří na skle, vážený pane, to nemůžete napsat, co a kde jste koupil, do kolika je to stupňů mrazu a podobně?

tady na tý poradně to je každý druhý dotaz, kdy se musí všechno z tazatele páčit

doktpr365*
hodnocení

0x

Jednou se to stalo synovi,omylem tam nalil nemrznoucí směs do motoru. Dělalo to úplně to samé.

hodnocení

0x

Zkuste přidat trochu vody.

hujer123*

spíše tu kapalinu. Řekl bych, že je moc naředění a v tenké vstvě namrzá. Můžete na skle vyzkoušet čistou kapalinu bez vody, myslím, že bez vody bude v pořádku.

vodu néé to bude ještě horší možná by to chtělo i nové stěrače a kupovat aspon do -30°ono to zamrzá na skle rychleji

Kapalina do ostřikovače je divná,mlží sklo

Šmarjá - co to máte za tabulku?

Tu vodu může klidně zkusit. Některé koncentrované směsi tohle dělají (ovšem i příliš ředěné). Chtělo by to vidět.

kcin

počital taky někdo jízdu s ohřátym a studenym sklem?

hodnocení

0x

Ono je hezké, když je napsáno na obalu kapaliny Nemrznoucí do -xx, viz zde uvedená tabulka od magora. Jinak to mlžení není mlžení, ale zamrznutí v kapalině obsažené vody po odpaření nemrznoucích složek.

Jenže vyšší obsah alhoholů znamená intenzivnější ochlazování jejich odpařováním.

jiji
hodnocení

Chtěl jsem jen vědět,jestli to je normální.Kapalina byla neředěná asi do -30 stupňů.Nebo jestli mám koupit jinou.

U nás je možné všechno. Složení té kapaliny je naprostá loterie.

Mimochodem, v této zemi ze směsi do ostřikovačů po léta dělal chlast. Když EU povolila dávat do ní metanol, nastal problém.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, Nemáte náhodou na skle nastříkaný Rain off nebo jiný přípravek do deště? Ten tohle samé totiž dělá, dokonce mi po něm i daleko víc namrzalo sklo...

doplněno 31.12.14 18:49:

Wenzel: No, on by Rainoff měl být proti námraze, ale já ho takhle před zimou díky tomu před věma roky nastříkal na sklo, ale budete se divit, stačilo mi stát 20 minut před obchoďákem a musel jsem škrábat a lidi nevěřícně chodili a kroutili hlavami, co tam můžu škrábat :-D Byla to pro mě strašná zima, protože jsem pořád škrábal! Už nikdy v zimě necchi rain off!

jiji
hodnocení

Na skle nemám nastříkanou žádnou sračku

a my mysleli, že ano, když vám vadí mastná sračka na skle, tak to pak si vzpomeňte, čím jste naposled umýval sklo, jednou jsem umyl sklo z kyblíku na benzínce a bylo mastný půl roku

To, co se běžně prodává u benzinek, jsou srágory. Nalij tam čistý nedenaturovaný etanol a máš po starostech. Ovšem daň na něj je cca 300 Kč/l. Viz konzumní líh, 1l za 400-500.

wenzel

Rain off mám na čelním skle nastříkaný a šmouhy mi to začalo dělat taky. Sice až letos, loni při použití stejného Rain off a stejné nemrznoucí kapaliny nikoli. Ale mi naopak po nastříkaní Rain off sklo nenamrzá, a když už při dlouhém stání venku jo (jinak stojím v garáži), tak jde námraza snadněji dolů.

mire*
hodnocení

0x

to: jiji

Byl by pro tebe velký problém sem napsat o jakou kapalinu se jedná a kde jsi ji koupil. Dotazy bez konkrétních údajů jsou k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]