Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí auta?Myčka nebo ručně?

Od: lubosh* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám nové auto. Celý život jezdím mýt auto do myčky. Hodně jsem slyšel, že se ty kartáče škrábou lak, ale nepřišlo mi to nikdy vyditelné. Jaký máte nároz a jak případně lak ošetřovat? Dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jezdim na rucni , wapkou si to sjedu za 50kc a pohoda :)

pfpetr*
hodnocení

0x

když ty auta postavíte vedle sebe tak rozdíl uvydíte. Po ručním mytí ideálně wapka , šampon a houba , wapka spláchnutí a utření vody kůží ja lak jako zrcadlo. Po mytí v myčce je jako poškrábané zrcadlo

layborr*
hodnocení

0x

Myji sám , ručně,hadice ,houba , šampon, vosk ,

jen když je moc zablácené tak na myčku s ručním mytím.

Názory jsou různé viz -

auto.idnes.cz/...

auto.cz/...

hujer123*
hodnocení

0x

Kdo má auto jako koníčka, myje ručně a suší jelenicí. My kdo autem hlavně jezdíme to neřešíme. A z ekologického hlediska rozhodně myčka.

cobrak*

I my, kteří myjeme na wapce, autem jezdíme dost ;)

how
hodnocení

0x

K laku patří 2x ročně čistící leštěnka a tvrdý vosk. Pak nemusíte řešit nějakou myčku a lak zůstaně čistý a uzavřené póry.

mases*

Na starou plečku stačí myčka a co že to škrábe i když třeba neviditelně tak to nemá na nic vliv auto myju na jaře a před zimou v automatce za 120kč a v létě když je třeba tak příležitostně opláchnu wapkou

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. To víte, že je to vidět. Když si stoupnete k autu, jehož řidič celý život jezdí do myčky, tak lak na jeho autě není lesklý jako nový, ale jsou tam miliony drobných škrábanečků. Na otázku, zda jezdit na wapku nebo do myčky Vám odpovím otázkou, na kterou samozřejmě nepožaduji odpověď ;) "Kolik tuningových automobilů jste viděl na wapce? Stovky, že jo? A kolik tunongových aut jste viděl vyjet z myčky? Žádné!" To je má odpověď na Vaši otázku ;)

Jedna věc je tuningové auto nebo veterán. To moje auto bude po těch několika letech stejně prohánět někdo jiný. A ten bude řešit při koupi spíše to, jestli to nemá hnuté podvozkem po nějaké bouračce a ne to, jestli je lak o něco matnější než nový. On ten lak bude stejně matnější vlivem působení UV záření.

lubosh*
hodnocení

Bezva. Díky za názory. Lítám po republice, tak mám auto momentálně spíše jako dopravní prostředek. starat se tak, jak tu někteří uvádíte, na to nemám čas. V těch volných chvílích se musím věnovat spíš rodině. Co ty ruční myčky, kde vám auto komplet vyčistí? nepoužívají tam náhodou taky kartáče?

hodnocení

0x

Auto není oltář, ke kterému mám potřebu se modlit, ani náhrada přirození. Je to spotřební věc, a proto se k němu chovám tak, aby sloužilo mě a ne já jemu. Když už umýt, tak zásadně v myčce, protože je to rychlejší. Jestli to dělá nebo nedělá nějaké škrábance, které nejsou na první pohled stejně vidět ani po letech, neřeším. On mi to stejně někdo dřív odrbe na parkovišti u supermarketu.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, nové auto je hřích tahat do myčky! Z výroby je lak ošetřen a poté co lak potřebuje očistit, tak se vyplatí zajet fo nějaké firmy a nechat profesionálně ošetřit a poté už můžete zkoušet doma, ale leštičku používejte jen, pokud víte co a jak, jinak je to zkáza laku.

sandram*
hodnocení

0x

No na prvni pohled to nepoznas, ale po case ten lak bude slabnout a bude skaredy, zkus to nechat odbornikum, sama si to necham voskovat a jsem s tim velice spokojena :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]