Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dnes jsem jel kolem jedné dopravní nehody (už "starší ) a viděl jsem kromě zničených aut nějaké "boty kolem". Moc by mě zajímalo , proč se po nehodě objevují "kolem" boty ...? ... Asi to má nějaký důvod...? ... Nevíte o tom něco? PS: je to blbý dotaz,já vím. Ale fakt mě to zajímá-proč?...
Sám určitě tušíte, že to není u každé nehody. Taky ne každá obuv se vyzuje. Ale znáte v okolí, že si jeden boty pečlivě šněruje, jiný jen lehce obouvá. Podle toho se pak při pohybu těla při nehodě dochází i k (ne)uvolnění obuvy a její následné ukázce někde mimo vozidlo...
Zhruba tak, jak popsal Milan C. Navíc každý z nás víte, jak při jízdě v autobusu, autě a pod. si ulevujeme např. i tím, že sundaváme boty, těch možností je celá řada, čímž na druhou stranu nemůžeme zavrhnout rotační a odstředivé síly. Nehledě na další zvyklosti - převážení bot v autě..a pod. Takže si myslím není možné stanovit přesné důvody nebo příčiny, proč to tak bylo, alespoň né v naší poradně. To by mohl na otázku vyšetřovatele sdělit snad jen např. soudní znalec, pokud by ta otázka byla ve věci důležitá..
Smrt zouvá. Se tomu říká.
Ale hlavně to přetížení při nárazu.
A taky záchranáři by měli uvolnit zraněné nohy.
Ano smrt skutečně zouvá jak popsáno výše, síly působící při nárazu a šokové uvolnění svalů při nárazu, typická nehoda na přechodu auto, boty a chodec různě daleko povětšině zakryt plachtou, proto i 50 a méně ve městech na přechodech, je nějvětší zárukou přežití chodce při střetu s vozidlem v %, někde je i graf od besipu jak stoupá počet těžce zraněných a mrtvých při zvyšování rychlosti...asi tak velmi zhruba
Dobrý den. Nevím, co jste viděl, ale z praxe mohu říct, že pokud chodec utrpí náraz od automobilu ve vysoké rychlosti, tak často doslova vyletí z bot. Téměř vždy je u takové nehody přítomna smrt pro tohoto chodce. Je mýtus, že by se boty schválně zouvali smrtelně zraněným. Pravda je taková, že zkrátka při vysokém nárazu člověk vyletí z bot (ne však vždycky). Také zálěží, co má za boty...
Známý který je hasič a vyprošťuje lidi při nehodách o tom mluvil.Jen mrtvým se vyzují boty,ale přesně proč už si nepamatuju,snad nám to tady někdo objasní.
tuhle verzi tady píše více lidí,tak nevím proč jen muj příspěvek označujete za nesmysl.A hlavně jsem neodpověděla,ale taky čekala na odpověd!
Lucie. Vy jediná tvrdíte, že JEN mrtvým se boty zouvají. A to je hloupost. Ostatní píší, že se to často stává, což je pravda. Takže příště, než použijete tohoto smajlíka , tak se zamyslete nad svým tvrzením. Děkuji a přeji Vám krásný pohodový den
Lucie. Asi opravdu každá čteme jiné odpovědi. Buďte tak hodná a napište mi, kde tady najdu jedinou odpověď, která je v souladu s tou Vaší. Děkuji Vám.
Zuté boty obvykle značí smrtelnou nehodu. - pt
doplněno 29.12.14 20:20:Bude to, jak píše kolega Milan, nemusí to být vždycky. - pt
Já jsem viděl doslova a do písmene rozkrájeného člověka při dopravní nehodě. A boty měl na sobě. Tyhle mýty jsou nesmysl. Člověk si zavázané boty vyzuje úplně bez problémů doma v předsíni. Natožpak při bouračce. Nesmysly, nesmysly. Proč nemá vyzuté boty například oběšenec nebo zastřelený?
Na oběšence nebo nebo zastřeleného nepůsobí bezprostředně po smrti žádná kinetická energie ,na rozdíl od havarovaného vozu.musíme si totiž uvědomit,že v krátkém časovém úseku po havarii jsou i mrtvá těla v pohybu a protože v mrtvém se uvolní všechny svaly,může dojít i k vyzutí obuvi zaháknutím třeba o sedačku nebo jiný předmět. Takže v žádném případě se nejedná o mýty,ale o skutečnost vědecky podloženou.
Máte naprostou pravdu.škoda,že souhlasy jsem již vypotřeboval.Hned by jste ho dostal.A kdyby se zeptal nějakého patologa,tak by mu řekl i jak se ten jev jmenuje.Mají na to speciální název.
p.Milane -bodík!
Naposledy jsme (celá parta na cestě z práce) vyproštovali auto (R-megane asi 5m vedle silnice na boku) a řidičku.Slečna co řídila (mimochodem kde je hooodně rychle jet cca70-80 musel jet asi stovkou,) byla otočena do protisměru než kam jela a jen díky křoví co tam bylo přežila celkem bez úrazu,nepočítám -li šok,protože jinak by asi strom před kterým bylo to šáší by auto pěkně dokaličil.takhle to odneslo jen "pár drobností" . Zajímavé ,že když jsme ji vytáhli z auta-byla bosa a boty v autě nebyli nevím zda-li je potom někdo nalezl,my jsme po jejím vytažení a převrácení auta na kola jeli s asi hodinovým zpožděním domů.Takže to co je v prvním odkazu je nesmysl!
Ahoj. Ty decelerační síly musí být šílené. Známý říkal, že telefon řidiče, který ho měl v kapsičce u košile, po nárazu auta našli 30 metrů daleko na uvláčeném poli. Ta kapsička byla uprostřed protržená. Tak, proč by se nemohly, při nárazu zout i boty. V mnohých ukázkách BESIPu, se při nárazech figurín, do dopravních prostředků, ty boty zouvají skoro vždy. A lítají i z chodců. Na lidském těle asi drží víc. Ahoj.
Dcera měla velice těžkou autonehodu. Já jsem přijela ihned poté do nemocnice, kde mi dali její oblečení. Jako dnes si pamatuji, jak mi řekli, že našli jen jednu botu. Vzhledem k tomu, že jsem věděla o tom, co se povídá o vyzutých botách, tak ve mě zatrnulo. Je pravda, že dceru dávali na sále do kupy několik hodin. Ale žije...I s těmi vyzutými botami. Měla na nohou sportovní obuv, která jinak drží pevně na noze. U dcery se všichni divili, jak mohla vůbec vylítnout bočním oknem, jak se jím mohla protáhnout. Prostě ty všechny setrvačné a já nevím jaké další síly jsou neuvěřitelně velké.
Kamarád od záchranky mi říkal že se říká a velmi často to tak je že když se přijede k dopravní nehodě a je vyzutá jedna bota tak má ten člověk vážná zranění a pokud obě tak je často mrtvý ... jak tu už někdo vysvětloval je to fyzika .. při nárazu působí na tělo síla která jej tlačí dopředu ... auto jede 50 a při nárazu náhle zastaví tělo vevnitř však dál cestuje 50 km/h v lepším případě ho zastaví pás v tom horším cestuje skrze přední sklo a dále ..
zdravím,u nás v podniku před léty odstavovala policie havarovaná auta, než si je zase po nějaké době odváželi-bylo to v uzavřeném hlídaném objektu/teď se už to parkování nedělá/na odpolední večer jsme se někdy byli kouknout na to-ty nadělení...v té době jsem byl v učení,,,je už to přes 35 let a stále mi v ušich zní věta-koukni mezi pedály jsou tam boty,tak to byl určitě smrťák...takže už v té době se o tom běžně mluvilo...
Je to prosté. A ano, máte pravdu, často se při nehodách objevují kolem boty. To mají na svědomí tzv. Skřítci Botníčci, kteří žijí všude kolem, ale nejsou pro lidi vidět. Číhají a jakmile se stane nějaká nehoda (smrtelná), skřítci okamžitě přibehnou a zujou mrtvým boty, které si pak chtějí odnést. Jenže boty jsou na ně povětšinou těžké, a tak je po cestě ztratí. A proč je vůbec chtějí? Legenda praví, že v dávných dobách žil v horách velký stkřet Botník, který malým skřítkům kradl botičky a postavil si z nich obrovský dům. Jenže ti nebozí skřítkové chtěli svoje boty zpátky a tak se jednou vzbouřili a na skřeta Botníka zaútočili. Ale marně, on byl moc silný. Spousta malých Botníčků zemřelo a tak jejich potomci, na počest svých praprapraprapříbuzných kradou mrtvým boty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.