Nejste přihlášen/a.
Fabia 1.9 TDi PD 74KW 2003
Jak zatlačit pístek na zadních brzdách (budu měnit komplet destičky i kotouče)
Je pravda že se má při zatlačení otáčet do prava? Jde to sikovkama jako na jiných autech? Dělal jsem brzdy na Suzuki Vitara a tam to šlo sikovkama. Raději se ptám protože chcu být připraven na vše.
Ještě prosím hlasujte v anketě děkuji.
Prostříknu WD pod manžety pístku a truhlářskou svěrkou je opatrně zatlačím. Pístkem jsem nikdy neotáčel. Ještě čistím a mažu vodící kolíky.
na předku jo... na zadku zničíš mechanismus když to budeš násilím rvát... aspon u koncernu, nevím jak to mají ostatní auta..
Co příspěvek, to odborník :D Stlač to truhlářskou svorkou a otáčej sikovkama doprava. Ale ještě předtím, než se do toho pustíš, mikrošroubovákem nadzvedni manžetu a něco tam stříkni. Až budeš u dorazu, nedělej to dál sikovkama (mohl bys poškodit manžetu). Vezmi to segrovkama. Mělo by to jít, protože už to budeš mít rozpohybovaný těma sikovkama. Pístek musí zajet až úplně na doraz, když budeš dávat nový i kotouče. Teď si nejsem jistej, jestli je to i u fabie, ale někdy je na destičkách aretační výstupek, který musí zapadnout do pístku...
Zdravím, kousek látky manžetu neochrání, takže za mě určitě přípravek, pokud to není vyloženě stav nouze. Brzdy doporučím ATE.
Zdravím, jakékoliv drážkování je spíše estetický záležitost, ale vlastnosti kotouče je mírně zlepší, to nevyvracím. Brembo nehaním, ale ATE dodává do prvovýroby, takže klid. Pokud chce někdo brzdy jak kotvy, tak může koupit Brembo kit 4 písty a k tomu větší posilovač, pak stačí brzdit málem malíčkem.
Klidně, ale vždy sadu daného výrobce. Ony se kombinace vždy nesnášejí a pak to brzdí jaksi na prd.
Při pročítání jsem se setkal i s takovýmto odborným příspěvkem.To je fakt, co příspěvek to odborník.-doplněno smajlíke.
Dovolte tedy abych i já jsem si trochu zaodborničil a svá tvrzení zdůvodnil.
Zatlačit pístek brzdového válce lze jednoduše, bez speciálního přípravku za požití nářadí, jak zde popisují někteří rádcové. Není potřeba povolovat odvzdušňovací šroub, neb brzdová kapalina při zatlačování pístku se vrací zpět do nádržky s brzdovou kapalinou, stejně jako se děje při odbrzďování.V opačném případě kapalina uniká a znečisťuje okolí.
Na co je potřebné dát pozor a co dodržet?:
1. Zda část vysunutého pístku, který hodláme zatlačit do válečku není poškozena, znečištěna , rzivá a pod. Pokud tomu tak je, pístek by se obtížně zasouval, mohl by poškodit stěny válečku a následně váznout při jeho pohybu při brždění.
2 Pokud na brzdový mechanizmus předmětné brzdy je připojen mechanizmus ruční brzdy (zpravidla u zadních brzd) , ovládaný šroubovým trnem, stačí pro zatlačování pístku jen otáčení pístkem správným směrem. Kterým směrem? -vyzkoušet. Tento šroubový mechanizmus přenáší pohyb ručního brzdového mechanizmu na váleček k vyvolání brzdného účinku a také zabezpečuje automatické nastavování vůle mezi destičkami a brzdovým kotoučem. Při správné funkci se vůle nastaví automaticky při zabrzdění .
3. Po osazení nových brzdových destiček nastavit-seřídit mechanizmus ruční brzdy.
Zdravi -miro
Směr otáčení při zatláčení pístku na svém Opelu Astra H taky teď řeším. Pokud se v dílenských manuálech o směru mluvilo, byl uveden směr otáčení stejný, jako směr chodu hodinových ručiček. Nikdy ale nebylo uvedeno, zda stejný směr platí pro obě zadní kola nebo jen pro jedno. Podle mně musí být směr otáčení při zatláčení pístku pro každé kolo jiný. Samostavitelný mechanismus ruční brzdy využívá šroubu a matice. Při zatáhnutí za ručku se páka mechanismu ruční brzdy otáčí na levém kole proti směru ručiček při pohledu od středu vozidla a na pravém kole ve směru ručiček. Má-li se u obou kol při zatažení za ručku pohybovat matice a pístek ke kotouči, musí nutně mít závit šroubu a matice při rozdílných směrech otáčení páky mechanismu ruční brzdy pro levé a pravé kolo rozdílný směr vinutí. Je to tak?
Co rada to odborník.
1.Zkusit volné otáční pístku nejde li nebo jde ztuha koupit opravnou sadu gumku kolem pistu a prachovku a vyměnit
2Pokud se otačí nikdy nestříkat mazadla wd a jim podobne gumičku a prachovku to poničí
3jak již bylo řečeno stačí svorka a sykovky nebo 2x sykovky
4 pred zatočenim zkusit funkčnost páčky na třmenu pro rucni brzdu a musí se dotykat dorazu na třmenu.
5 zatočit nadoraz a neponicit prachovku jinak vymenit
6 rucni brzdu pritahnout jen zlehka lanko nikdy nesmi pritahnout packu trmene jen se dotykat pokud rucni brzda nejde nikdy u kotoucu pritazeni nepomuze dela se jen u bubnove brzdy.zavada muze byt v trmenu samotnem trmenu
WD 40 mírně, ale přeci jen "žere" pryžové části, i když je opticky obnovuje(vypadají tmavší a lesklé), dokonce dlouhodobě rozpouští lak karoserie, několik dní byla "loužička" WD 40 na přední části auta pod kapotou, tak jsem to chtěl setřít ubrouskem a na ubrousku zůstala červená barva od laku auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.