Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Guma okolo dveří čím natřít provizorně

Od: ff* odpovědí: 9 změna:

čím natřít alespon provizorně gumové těsnění okolo dveří,aby nepřimrzly dveře?Něčím co se najde doma.Silikon olej nemám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

glycerin

doplněno 28.12.14 17:03:

nevím, co znamená sehnat v domě normálně, u nás se normálně doma vyskytuje glycerin, silikonový olej, WD, mazací tuky, kon-kor a podobně, tak si to mázni třeba sádlem, ale třeba doma nevedete ani to

ff*
hodnocení

to vím taky.Myslel jsem něčím co se dá sehnat v domě normálně

cazal*

A co třeba indulona.

kubaaa*
staci vzit jeleni luj nebo jinou tycinku na rty, to ma doma snad kazdy...

hujer123*
hodnocení

0x

Namažte to koncentrovanou nemrznoucí kapalinou do ostřikovače,

lucie*
hodnocení

0x

provizorně-my to mazali olivovým olejem.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
doporučím těsnění natřít koncetrovanou nemrznoucí směsí do chladiče (Fridexem) a nechat zaschnout.
Jinak v nouzi stačí cokoliv mastného, včetně indulony, případně i navlhčené mýdlo.
Jinak se tohle v současné době řeší také zde poradte.cz/... - doporučím k prostudování.

jeriko*
hodnocení

0x

mě se úplně nejvíce a nejlépe osvědčila obyčejná Nivea. A to na všechno, dokonce i do zámku. Už to používám několik let a ještě se mi nestalo, že se dvěře neotevřely nebo byl zamrzlý zámek. Jo a používám to nejen u auta.

asd*
hodnocení

0x

Cokoliv mastnýho.

Provizorně bych namazal jen jedny dveře, ten zbytek pak glycerínem nebo silikon olejem. Některé tuky se můžou rozkládat, vytvářet "kolomaz" nebo i reagovat s gumou.

PS: Na dveřích je těsnění dvoje a chce to projet i drážky. Pak bývá i lišta mezi předníma/ zadníma dveřma. U horního pantu předních dveří bývá ve výšce palubky široká guma, chce to máznout celou plochu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]