Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny pratele motorismu. Rad bych se dovedel, zda ma nekdo zkusenosti, nebo ujel vzdalenost 300 km za den na Pionyru, mopedu nebo podobnem stroji s maximalni rychlosti 45 km/hod a jaky mel pocit unavy po teto jizde. Za odpovedi dekuji.
Bylo to zajimave pocteni a vzhledem k tomu, ze jsem koupil novy Romet Ogar 202, tak jak pocasi na jare dovoli chci jej otestovat alespon 1000 km v tahu. Pravdepodobne vezmu jeste jednoho nebo dva ridice sebou. Pojedeme autem jako doprovodne vozidlo. Diky moc za typ. bob
Oddělejte si restrikce.. V kolínku u karburátoru tam je zužení a pak může být něco ve výfuku - pak to těch 50km/h pojede v pohodě (pokud je to 50cc). Já mam takle betku předělanou z 50tky na 80, frčim tak kilem :D až na praskající výplet v kolech je to dobrý :D
pokud je k tomu adekvátní brzdový systém/účinek, tak hurá
na kole je pekelná rychlost nad 40km/hod, nejvíc jsem na něm jel 66km/hod z kopce a pod kopcem mi jedno auto zapomnělo dát přednost. Na moto by to byla legrace, na kole smrt v očích. Kdybych tam jel na malé motorce 100km/hod byla by to smrt v očích, kdybych tam jel stejnou rychlostí na závodním litru, tak je to taky o něčem jiném.
tohle jsem myslel... ale cajk, každého věc
Drive byly brzdy jen bubnove a jezdilo se take. Ogar neni zadny zavodni stroj a nejvetsi ucinnost je, nez se kolo zablokuje a to se da seridit nebo?
Bubnové brzdy seřídíte v tom přepákování, nebo vpředu lankem, popř. 1000ci hran tam je. Není problém, aby se kouslo kolo - na to ty brzdy stačí, jen je problém odhadnout moment, než se to kolo kousne a vy jdete - třeba když to nakouříte moc rychle do zatáčky. Jinak samozřejmně musíte předvídat. Určitě nepojedu jak magor někde, kde je nějaké riziko. Jinak já mam cestovní tempo nějakých 75km/h což si myslím je celkem pěkný na moped.
Kdysi jsem jel s bratrancem a dalším kamarádem cca 300km. na Jawách 20 a 21. Měli jsme takřka celý náhradní motor a za tu cestu jsme použili pouze jednu jedinou svíčku. Jinak ty "stroje" jely spolehlivě. Ovšem dnes už bych to nedal. Prdel trpí fest.!
Navíc na zpáteční cestě nám pršelo, tak jsme byli rádi, že jsme to přežili. Tento exces už dnes řadím do rubriky "mladická nerozvážnost".
Udělat to dnes, tak to nepřežiju.
Po pár letech jsem si tu cestu zopakoval na Jawě 500 a to už byla jiná.!
Člověk nemusel před každým kopečkem kvaltovat a jelo to furt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.