Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Potreboval bych poradit, kdyz si chci dat do auta (skoda citigo) xenony co vsechno to obnasi?
Přesně jak píše rádce a je jedno jestli je to u angličáka citiga nebo jiného auta. Prostě naklápění a ostřikování musí být plus samozřejmě holomogovaná světla a nejen nějaké HIDy
ostřikovače mít musí, protože když se zašpiní, tak se světlo rozptyluje. Na citigo xenony nedáte, jelikož se nedělají. Pokud uvažujete nad nelegální přestavbou, tak bych vám přál v noci silniční kontrolu a odebrání technického průkazu. Ono totiž to není nic příjemného, když proti vám jede někdo, kdo má předělaná obyč světla na xeny.
Tako pokud je to takový problém, tak na to kašlu. Netušil jsem, že je kolem toho takový humbuk Vím, že tam mám halogeny, ale líbí se mi, když světla svítí bíle než žlutě
Myslel jsem si, že bude stačit koupit jen žárovky + redukce a žě to bude vše. Nečekel jsem, že budu muset mít na světech ostřikovače ... To snat u Citiga ani snad nejde. V každém případě, existuje halogenová žárovka, která svítí bíle?
Ještě bych doplnil, že xenon musí být v čočce. Ne, žádný halogen nebude bilý, lze ovšem koupit halogen o něco bělejší, chcete-li méně žlutý. Hlavně nekupujte nehomologované žárovky ála xenon! Mrkněte např. na Osram Silverstar atd.
proč bych nemohl mít nehomologovaný halogeny ala "xenon"..? ty modrý. Vždyť to svítí stejně. Jen u osramu to "žhaví" kratší dobu - dobré do dálkáčů..
Vždyť si to sám píšeš. Protože jsou nehomologovaná, čili na veřejné cesty neschválená, nebo jinak řečeno zakázaná. Jde o to, že můžou svítit víc než schválené světla a tím oslňovat a ohrožovat ostatní řidiče. Na STK by jsi s takovými světly neměl projít a i policie, pokud je odhalí, by ti měla zakázat další jízdu.
Nehomologované žárovky z xenon efektem jsou už z principu nesmysl! Jak může vlákno, které žhaví žlutě, svítit přes modré sklíčko bíle? :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.