Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám astru G 1.6 8V 55KW a za studena to zní jako nafťák ale ten zvuk je slyšet jen na volnoběh nebo při jízdě pod plynem,jak pustím plynovej pedál tak je klid. Kdyby to byli ventily tak by to dělalo pořád? Mám sice podezření na výfuk,protože to i víc žere,ale třeba sem si zvýšil spotřebu stylem jízdy
Zdravím, to může být tím, že některý válec vypadává z funkce (to by cukalo) či se někde něco špatně maže (ale to by při přidání plynu bylo lepší). Nicméně to může být i více exotická závada-lom ventilové pružiny. Pokud máte doma kus ocelové kulatiny, tak auto nastartujte a zkuste to použít jako zesilovač zvuku a uchem hledejte místo, kde to klepe atd (asi jako u doktora). Pozor, ucho nedávejte přímo na tyč, mohlo by to být to poslední co uslyšíte. Na dálku se špatně radí, může to být i převodovka, ale na to musíte přijít (při řazení lepší, horší, ...).
Hydroštely mě právě taky napadly,ale nebyly by slyšet i při deceleraci? u mě ten zvuk je slyšet jen při volnoběhu,akceleraci,nebo udržování rychlosti,ale když sundám nohu z plynu a nechám zařazeno tak to slyšet není.
Prvotní otázkou kterou jste neuvedl.
1/ rok výroby, jste první majitel, kolik nalétáno?
2/ co se dělalo na motoru, měřil někdo tlaky válců, svíčky?
3/ pokud je to výfuk - stačí nastartovat a otevřít dveře a poslouchat, při akceleraci je to spolehlivě slyšet...
Vzhledem k tomu, ze tato motorizace se davala do G3, tak rok vyroby 91-99 a najeto to bude mit hodne.
r.v.98,na tachometru cca 177 777km
co vše se dělalo na motoru nevím,akorát rozvody,svíčky,zapalovací kabely,nedávno přetěsnění ventilovýho víka a podobně
zatím jsem zjistil že netěsní výfuk před katalizátorem v tom spoju (za hodinu si to pojedu zavařit) ale nejspíš budou i KO svody,které sem "vařil" v létě
doplněno 27.12.14 13:57:jsem čtvrtý majitel v ČR v roce 2006 dovoz SRN
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.