Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz ohledně doplňkové šipky,na semaforu svítí červená se současně svítící zelenou šipkou vpravo,šipka mi asi 3-5 metrů před semaforem zhasla,dále svítila červená,všiml jsem si toho,dupnul jsem proto na brzdu,auto se mi povedlo zastavit,že jsem předníma kolama najel na STOP čáru před semaforem,jsou tam kamery na detekci jízdy na červenou,mohu mít za to nějaký postih?Děkuji
Měl jsi kliku, že nikdo nejel za tebou a počítal, že projedeš. V autoškole jste se neučili, že když nestačíš s ohledem na bezpečnost zastavit, můžeš, samozřejmě za zvýšené opatrnosti, projet i při naskočení červené? Semafory jsou nastaveny tak, aby časová prodleva mezi uzavíraným a otevíraným směrem tuhle situaci řešila. Počítám, že to ale bylo ,než tebou uváděných 3 až 5 metrů. Na tu vzdálenost by to s ohledem na reakční dobu řidiče a technickou prodlevu brzd nedobrzdil ani pánbůh.
Já netvrdím, že by to zavinil, jen, že měl štěstí, že to do něj někdo nenapálil. Tazatel měl obavu, zda nebude mít problém s tím, že zastavil podle něj pozdě. Já jsem napsal, že klidně mohl i projet. Prostě já už jsem takovej, že sleduju provoz i za sebou. A když vidím, že se na mě někdo lepí a naskočí mi červená, tak prostě podle okolností projedu dál a nebo zastavím až za semaforem. Rozhodně to nezašlápnu a pak se budu rozčilovat nad nabořeným kufrem. Takže klídek, jsou Vánoce, ať vám nepraskne žilka.
Za tohle, myslím, ne.
Ale jinak pozor, těch situací ještě bude více. Hodně šťastných kilometrů v roce 2015 přeji!
Zdravím to není docela pravda stejně tak když jede řidič za Vámi,a má dodržovat určitou bezpečnou vzdálenost k zabrždění tak i Vy musíte dbát ohled na ostatní řidiče kolem Vás,a brzdit či přidat plyn tak aby jste neohrozil ostatní účastníky provozu.Na křižovatce se zelenou šipkou musíte přizpůsobit jízdu tak(rychlost) aby jste při náhlém zastavení neohrozil řidiče za Vámi(když pojedete pomalu i řidič za Vámi také)(,a tím nemyslím 4km/h.)to je takové pravidlo.Myslím ,že zákon pamatuje,že když není možné včas,a BEZPEČNĚ zastavit(zhasne-li zelená šipka) můžete projet křižovatkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.