Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se poradit. koupil jsme si v autodilech autobaterii 4MAX je to znacka intercarsu mela pekne parametry 75 Ah a 700A bezna 74 obyc miva 640-680A coz staci na diesela,le cim vetsi startovak tim lepe zejo.
No a protoze mam v sevise testr zmeril sem si pred montazi,ze ma baterka dokonce 705 A,tak sem jasal ze to byl super kup.
Ale ejhle sice volnove drzi jezdim kratsi trate,takze baterku 2x za mesic dobobim vzdy. tahle po 14 dnech mela porad 12,5-12,6 V,ale dneska sme meril zatezakem a amperove mela pouze 634A coz si myslim,ze je dost zalostne na to,ze to bylo merene v 15 nad nulou. Co pak udela baterka treba v -10? ta stara baterka nedrzela moc napeti mela okolo 12,2 V a z puvodnich 750A namereno 490 A coz se v zime pro 5 valec nehodi,ale moje nova baterka o moc vci teda nema. myslite si,ze to je duvod k reklamaci a uznatelne?
Ondíku a co máš za auto?
Osobně mám 1,8,baterku jen 55Ah a tuším 420A ,jezdím městské trasy do cca3km a od koupě 4.11.2013 a namontění do auta 12.11.13 jsem ji nemusel nabíjet! Navíc startí dobře přesto že je to jen obyč-baterie a nemám zatím důvod něco na ní měřit.Podmínka je pouze jedna-,musí fungovat dobíjení!
doplněno 24.12.14 16:15:A pán Ondík je asi odborník!
To je jednoduché,můžeš mít třeba tankovou baterii,ale když Ti soustava v autě nedobíjí tak ji za X dnů vymlátíš.Jinak to že mám benziňák je jedno.Naopak u ropy je nutno hlavně skrze start a pak stačí co dává altik,jinak na naftě s nedobíjejícím altikem jsem jezdil na nabitou baterku taky tak 14 dnů a pak druhá a vybita na nabíječku! A ještě jedno na střičkém P405 v ropě 1905ccm,stejné ježdění ale protože bylo fouklé těsnění tak v mrazech se žhavilo 3-5X a přesto se za celou zimu nemusela dát nabíjet,respektive za celý rok provozu co jsem jej měl!
Pred rokem a pul jsem si koupil baterii Moll 95 ah 850 A . Nezdalo se mi, jak startuje, tak jsem si ji v servisu nechal premerit a namerili startovaci proud 610A. Nechal jsem si vyjet protokol ze zkousky a s tom jsem baterii reklamoval. Celkem trikrat a pokazde neuspesne, pak jsem ji hodil do sberu. Takze ano, i nova baterie muze mit mensi startovaci proud, nez udava vyrobce a nikdo vam to nezreklamuje... nezbyva nez si proplatit za kvalitni baterii.
No vyhoda je ta,ze mi baterku doporucil obchodak z intercarsu a rekl,ze to je kvalitni ceska autobaterie a pokud nebude chtit at se naseru,tak mi vyjde vstric a vyreklamuje to. resil sems nim i stahovacku so sme pred rokem koupil a nejde mi zkalibrovat mylsim si,ze je vadna elektronika motorku a rikal,ze to bez problemu posle ze nechce ani doklad.
ale mozna mi rekne,ze tam pokles proud muze byt treba tech 700A je pri 21 stupnich ja fakt nevim jak to je testovany,ale nova baterka mela v teple mistnosti fakt 705 A
A co je co za auto, že potřebuje> 6kW startér? Já si do teď myslel, že startéry do osobáků mají kolem 1-2 kW max., což je cca. 180 A, tedy ani ne třetina proudu tebou udávaného... Jestli ti to nestačí, doporučuji kondenzátory, s těmi se klidně dostaneš na proudy v řádu kA...
To nemyslis vazne tohle je teroeie jak pojdme dom. STartoval si nekdy diesel v zimne? a jeste velky 5 valcovy motor co potrebuje poradne zatocit. proc jsou asi debuilni TDIcka s objemem ani ne 1,9 tak nachylne na baterku? protoze starter potrebuje brutalne zatocit a ne se sotva pohnout. na otoceni mojim motorem ti nestaci ani 300A. ta stara baterka mela 490 A a uz to slo pri nule uz to bylo bidne. takze startovat takovy motor s prodem pod 600A je sebevrazda
K těm TDIčkům se, pokud mi Google nelže, dává startér s příkonem 1,8 kW, to je při 12 V "jenom" 150 A. A i pokud připustím, že počáteční záběrový proud (na zlomek sekundy) je 2× tolik, pořád jsme na 300 A, daleko od tvých 600...
Startér je stejnosměrný sériový motor, což znamená, že největší proud bere při rozběhu, resp. prvním překonání komprese, pak už mu pomáhá setrvačnost motor, otáčky se zvýší a sníží se odběr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.