Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ABS v TP a v autě ne

Od: xx* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám takovej problém byl sem na evidenčce s autem a tam zjistily že v autě abs není a v TP zapsané je tak mi napsali že tam prostě chybý a že nevyhovuje evidenčce nebo tak něco. tak se chci zeptat když bych tam to abs jen přidělal myslim tu škatuli v motorovim prostoru tak jestli by to už uznali jako že abs v autě je když stav a funkšnost je nemusí zajimat . protže se mi fakt nechce lítat po uřadech a hledat kde sestala chybička jestli to tak někdo do tp napsal omylem nebo ne...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Řešte s výrobcem vozu - podle VIN zjistí, zda při výrobě bylo ABS ve voze. Pokud ano - musíte si sehnat někoho, kdo to tam opraví - tj. dost velká pálka i v případě sehnání dílů z vrakoviště. Případně vraťte prodejci jako závadu znemožňující převod - "zkrytou vadu".

Předpokládejme chybu na TP - pak s dokladem od výrobce zajdete na úřad a reklamujete zápis v TP. Buď vám to vezmou jako reklamaci nebo zaplatíte 100,-za opravu v TP.

ABS není škatule v motorovým prostoru... je toho trochu víc...

doplněno 19.12.14 21:09:

Sice je to nesprávná reakce - na nesprávného člověka.. ale odpovím ...

Byl jste někdy na STK? Víte, že ten člověk má v ruce TP? Leze pod podvozek a sleduje mimo jiné i brzdy- znáte rozdíl brzd bez a s ABS? Představte si, že oni to tam poznají...

Je to stejné, jako když je náhodou uvedeno v TP "airbag" a vy si dáte volant ze sportovního vozu bez pytle - to jste pak v pytli...

takjan*

ABS teda na STK nikdy nekontrolovali. Jak asi?

xx*
hodnocení

děkuju za odpovědi, ale vůbec ste nepochopil moji otázku. já nepotřebuju řešit STK mě de čistě jen o tu evienčku. abych to auto moch přepsat.

trtr

Zdravím, prostě auto je těď pro úřad i techniky ve stavu, jako by nemělo například komplet brzdy či například volant. Tak asi tak. Je třeba najít kde se stala chyba. Zda tam ABS bylo či ne. Například na voze R19 bylo ABS tak poruchové, že to skoro všichni co měli R19 s ABS to předělali na klasiku. Jaké máte vozidlo?

bambula*
hodnocení

0x

Neprojde STK

rv*
hodnocení

0x

Koupil jsem ojetnu, na evidenčce zjistili, že na autě je ABS, ale ne v TP. U oficiálního prodejce Citroen auto zkontrolovali a z české centrály po čase dodali potvrzení, že v TP má být u ABS v prázné kolonce "ANO". Byla to "chyba" Citroenu, tak jsem nic neplatil. Kdybych toto "chybu" zjistil dříve, tak tam to "ANO" dopíšu sám.

pfpetr*
Je to mnohem jednodusi proc myslite ze si stim autem popojizdi sam. Musi se pred startem rosvitit kontrolka abs ktera musi sama zhasnout cimz si overi pritomnost abs ve voze, pokud je psano v tp

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]