Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Mohl by mi někdo vysvětlit jaký je rozdím mezi ASR a kontrolou trakce díky?
přesně tak obojí funguje úplně na stejném principu, kontrola trakce (ASR) spolupracuje s EDS (elektronická uzávěra diferenciálu tzn. samočinné přibržďování kol) a řídící jednotkou motoru, a taky se dá říct že ještě ABS, protože jeho snímače kontrolují neustále otáčky kol, když např. při prudkém přidání plynu dojde k prokluzu kol, řídící jednotka to vyhodnotí a sníží točivý moment motoru na přípustnou mez, kdy se kola přestanou protáčet, akorát si každá automobilka vymýšlí jiné zkratky jako např. ASC, ASR, ETS, apod.
No já bych řekl, že tam rozdíl je.
EDS v kombinaci s ABS bylo třeba u Felicií a při prokluzu kola to roztočené klouzající kolo chytila jedna brzda a tak se díky otevřenému difu síla přesunula na kolo, které mělo tření o vozovku a snáze se dalo rozjíždět obzvlášť v zimě na sněhu.
ASR systém komunikuje s ECU motoru a ubírá jí výkon.
Jen doplním tomi463. ASR - z německého AntriebsSchlupfRegelung, regulátor prokluzu. EDS - Elektonische-Differenzial-Sperre, elektronická uzávěra diferenciálu. Tyto zkratky používá koncern VW. Zatímco EDS systém funguje do cca 40 km/h, vyjmečně i více, systém ASR může fungovat při jakékoli rychlosti. Systém ASR dokáže vyhodnocovat i rozdíl otáček poháněné přední a nepoháněné zadní nápravy a snížením kroutícího momentu dokáže otáčky vyrovnat.
jo přesně tak jsem to mysle hujer123, v tom je rozdír mezi asr a EDS, ASR fuguje prakticky v jakékoli rychlosti oproti EDS, které funguje jen do určité malé rychlosti, jak říikáš 40 km/h, nevím budu ti věřit nestudoval jsem kolik to je , a rozdíl je taky v tom že EDS příbržďuje kola a ASR snižuje točivý moment
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.