Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o informaci,kde zjistím přesné podmínky a postup ve chvíli,kdy prodávám vozidlo,které je dočasně vyřazené z provozu,a nemá technickou.Kupující si auto odveze,nechá udělat stk,pojistí ho,bude tedy mít v ruce tyto doklady plus velký TP a smlouvu o prodeji.Já bych se potřebovala dozvědět jak je to dále s odhlášením a přihlášením a kdo a kdy může vyzvednout značky z depozitu,děkuju moc
Na oddělení evidence motorových vozidel vyplníte "Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel" a provedete odhlášení vozidla na nového majitele. Také budou vyžadovat čestné prohlášení, že na vozidle nebyly provedeny změny. Poté předáte TP kupci. Na něm pak bude, aby vozidlo na sebe dohlásil. Od nového roku budou platit jiná pravidla.
x, vynikající odpověď
papíry, nenechávejte to na kupci, mohl byste mít problémy. Pak budete psát dotazy, kupec vozidlo neodhlásil a mě chodí pokuty..
Ok,máte určitě pravdu.Můžete mi tedy poradit poslední věc,kde zjistím oficiální informace k tomu co potřebuji k odhlášení vozidla které je v depozitu bez STK a zelené karty?Už jsem nějaké info našla ale žádné není 100%důvěryhodné,nevím jestli postačí telefonát na místní úřad,ráda bych si to nejdřív něde přečetla...ještě jednou děkuji
Nevím, zdali myslíte zákon 56/2001. Tam je vše uvedeno, co je třeba. Bohužel člověk neznalý zákonu, to moc nepochopí.
Vy potřebujete jen:
1) vyplněnou žádost, kde požadujete zápis změny majitele
2) Občanský průkaz
3) Velký technický průkaz
Když se podíváte zde, asi budete spokojena.
doplněno 18.12.14 19:37:Jestliže je vozidlo dočasně vyřazeno, depozit, tak pojištění není třeba a tím ani zelená karta.
Když se podíváte na odkaz, najdete tam lehce i telefon na Váš registr vozidel, zavoláte vedoucí (mu) a ten Vám potvrdí co je vše třeba..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.