Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 120 LS

Od: watta97* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den pánové. Včera jsem se svoji škodou 120 LS jel po jedné cestě se štěrkem a při výjezdu na normální silnici (asfaltku) jsem se prostě musel nacpat před auto co jelo po hlavní a tak jsem přidal trochu víc plynu a rychle pustil spojku no kola začli hrabat a jak se to dostalo na asfalt tak to škublo a jelo to jenže potom jak jsem toto udělal mě něco začalo jakoby slabě pískat jako když začne foukat turbo u naftového motoru takový podobný pískavý zvuk a dělá to vždy jak přidám plyn a jedu pod plynem jak ho uberu tak to pískat přestane ale jak přidám zase začne. Potom zachvili to bylo dobré ale když jsem se potom rozjel už relativně normálně ale trochu prudčeji než obyčejně tak to udělalo znova. Nevíte co tento pískavý zvuk může způsobovat? Mám strach aby nebylo něco KO aby se pak někdy na cestě něco stim nestalo jinak mě to nevadí není to téměř slyšet. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Mohl by to být volný klínový řemen,to pískání tomu nasvědčuje.

watta97*
hodnocení

Je to vyřešené. Z nějákýho pro mě neznámího důvodu mě spadli 2 pružinky který přimačkávají airbox ke karburátoru dal jsem je zpět a už to neudělalo. Jenže mám další problém dnes jsem se vydal škodovku kloudně provětrat a zjistil jsem že do kopců celkem těžko dýchá. Byl jsem rozjetej na 80 na 4-ku (cca 3000ot) a jak si škodovka čuchla kopce spadlo to na 70 a bylo jedno jestli jsem měl čtvrt plynu nebo skoro plnej prostě v tomto rozmezí žádná změna v tahu až uplně na podlaze něco málo ale to blo hodně málo. Vůbec nevim čím to může být. Motor olej nežere karbec vyčištěn a ty 2 seřizovací šroubky jsou nastavený podle základního nastavení. Svíčky nový ventily a předstih seřízený. Nenapadá vás či by to mohlo být? Jinak ještě se mě zdá že ty svíčky jsou něják moc bledý spíš uplně bílý. Když to porovnám třeba s babettou kde ji mám fakt cihlovou tak tohle je bílý skoro jak kdyby byla nová svíčka to. Vim že to je 4t a ne 2t ale stejně i po couračkách kdy bych čekal že bude svíčka černá tak je bílá.

gumidek*

SEDR nebo EDSR neznám (jen LEKR), ale zkusil bych ten kopec jet na sytič, zda se to nějak projeví. Ty karby měli problém, když se silně dotáhly, tak se prohla příruba a sálo to falešný vzduch.

watta97*
hodnocení

Dobře ták já ho zítra vemu se sytičem a když to pojede líp tak to asi saje falešnej co? Jenže kde? pod horním víkem karbece nebo pod přírubou na sací svody se to prohýbalo?

To je právě to, ono se to ohýbalo nahoře i dole... Ale pokud to máš nahoře chyceno pružinama zboku a ne šroubem uprostřed, tak tam by to mělo být OK. Zkontroluj přírubu dole jestli tam někde není mezera.

A taky umí udělat paseku povypadený/vypadený elektromagnetický odpojovač trysky, ten váleček zboku co do něho vede drát. Jednou jsem ho vyklepal ven a auto nejelo a střílelo jak divý :)

watta97*
hodnocení

ano z boku mám pružinky a tam dole to ještě zkusim kdyžtak přetěsnit tmelem jestli to půjde jinak ten elektromagnet tam mám dotaženej a chodí taky a auto nestřílí do výfuku takže tam to asi nebude.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Jinak, to eLeSo má i kvalt 3 a ten by to mohl do kopce trochu roztáhnout. Ten to dokáže roztáhnout i na 120 km/h. Tyhle ,,nové,, škodovky mají vysokoobrátkové motory a proto by se měly trošku točit. Šolíchat to můžeš po rovinách nebo z kopce. Tak si myslím. Ahoj.

doplněno 18.12.14 23:41:

Ty motory jsem porovnával se starýma Octáviema. Ty točily jinak. A braly víc od spodu.

gumidek*
hodnocení

0x

Staré silenbloky motoru motor nepodržely a o skelet si něčím klepl. Asi výfukama či karbem nějak. Teď to přisává vzduch z venčí. Ucpi rukou výfuk a sleduj, zda to tlakuje či to někde nezačne fičet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]