Nejste přihlášen/a.
Dobrý den pánové, jsem vlastníkem vozu ford focus 1.6 74 kilowatt
Zarazilo mě, že originál rozvodová sada je bez vodní pumpy, někteří lidé mi tvrdí, že je třeba vyměnit i vodní pumpu, tady však žádná není.
Může mi dát někdo odkaz, kde mohu zakoupit kompletní rozvodovou sadu na tento vůz?
Vodní pumpa v sadě, nejen u Forda, nebývá. Obávám se, že ji budete muset koupit zvlášť. Ale vřele doporučuji vyměnit.
doplněno 15.12.14 18:45:to kamill, já myslím, že tazatel rozumí výměně dílů rozvodu dobře. Vodní pumpa nejenže je pod stejným krytem jako rozvod, ale u mnoha motorů je rozvodovým řemenem poháněna. Jednou jsem chtěl při výměně rozvodu ušetřit a pumpu jsem nevyměnil. Pumpa začala hlučet a téct, takže jsem byl nucen měnit rozvod o cca 15 tis km dříve, než je předepsáno.
Pokud si pamatuju, tak focusovský 1.6 16V nemá vodní pumpu poháněnou rozvodovým řemenem, takže žádná sada ji nebude obsahovat. Vodní pumpa je poháněna řemene pohonu příslušenství (alternátor, klima, servo, pumpa).
V každém případě si u toho motoru dát pozor na tu výměnu řemene, u tohohle motoru to je "snadno" nasadit špatně a rozhodí se časování motoru.
Otázka o nekompletnosti rozvodovej sady je hlavne z dovodu,že nerozumíte tomu ,že čas výmeny rozvodov, ale aj vodnej pumpy sú do 100 000km a to ,že pumpa je pod rovnakým tým istým krytom, ako rozvody a pri výmene rozvodu je pumpa doslova prichystaná na výmenu.Pumpa može ,ale vydržať aj 200 000km a bude funkčná a nepotečie ,ale ak sa poškodí ,tak sa automaticky poškodí aj remen a musí sa vymenit všetko znovu.Cena pumpy a práca s jej výmenou je min a preto sa pri rozvodoch automaticky mení aj pumpa .Rozvody určite nevymienajte sám -nemáte skúsenosti ,ani prípravky .Treba zaaretovat kluku i vačku ,aby sa nahodou neposunulo časovanie=havária motoru ,napnutie remena sa robí prípravkom .Rozvody a vodná pumpa sú preto 2 položky ,ktoré sa menia naraz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.