Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovezené auto - co dál dělat?

Od: dovezeneauto odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chci se zeptat, chci si koupit auto z autobazaru, ale bylo mi řečeno, že auto je dovezené a že je stále na německých dokladech. Co vše budu muset zařídit po koupi takovýho auta a kam všude budu muset zajít. Prosím o takový stručný manuál co dělat. Předem děkuji a jsem s pozdravem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

toto je staré, ale nevidím aktuálnější.. já si to nechal radši přes bazar zařídit... toho lítání...

tipcars.com/...

bomba*
hodnocení

0x

Musíš projít TK a nechat si přepsat auto na český značky, ale jako první si zařídit povinné ručení

hodnocení

0x

Tento tyden jsme take vyrizovali-odhlasit auto v Nemecku,s odhlasenyma dokladama na technickou a dovozovou prohlidku-mezi tim uzavrit povinne ruceni a s temi vsemi papiry na evidenci pro znacky .

mopet*
hodnocení

0x

Pokud máte o auto zajem nechal bych to na bazaru ať provede evidenčku, technickou a auto přihlásí přímo na vás.

asd*
hodnocení

0x

1. originál německé techničáky s potvrzením odhlášení z D registru, pečlivě ještě před koupí ověřit jestli sedí VIN a typ motoru, není od věci projet D registry jestli tam není kradené

2. evidenční kontrola, emise, dovozová TK

3. povinné ručení

4. odbor dopravy přihlásit do provozu, vystaví české doklady a značky, při přebírání zkontrolovat správnost údajů - i doplňkovou výbavu, alternativní pneu atd.

dovezeneauto
hodnocení

D registry nevím, kde mám najít. Dále by mě zajímalo to povinné ručení, to si přeci sjednám hned v bazaru, ne a až po tom vyřídím evidenční kontrolu, emise a dovozovou TK, ne?

doplněno 15.12.14 21:01:

Jinak podotýkám, že auto je u nás už 4 měsíce na německých dokladech...

asd*

ručení - pokud neprovozujete tak nemusí být (např. odvezete na platu do garáže, stejně tak to můžete dovézt na TK). Je třeba až pro přihlášení do provozu. Pokud z bazaru pojedete po ose, tak pojištění samozřejmě musíte mít hned.

To Asd-pkd ale pojede po ose z bazaru tak potřebuje i převozní značky?Teda pokud je nemá jakože z cz bazaru asi nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]