Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automat neřadí za studena

Od: elivarsa odpovědí: 5 změna:
Zdravím, mám Toyotu Carinu 1997. Nikdy předtím se to nestalo, když je motor studený nechce se zařadit 4 stupeň, teprve až se zahřeje asi po 5 minutách, řadí normálně. Známí mi říkal, že je tam nějaké tepelné čidlo, je to prý v pořádku. Je potřeba to včas řešit nebo můžu normálně jezdit, nerad bych zůstal někde trčet. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

0x

Hm - nevím ale u Jeepa 4.0litru to řadilo a parádně , hned od začátku (studené teplé) , a to byl už starý v té době 15 let.Zavolal bych tel.dotaz do servisu ,určitě Vám řeknou jestli je to OK.. Přeji zdar.

To auto máte krátce nebo první zimu?Dělo se to dříve?

doplněno 13.12.14 11:36:

Předpokládám že jste se aspoň podíval na množství kapaliny.

elivarsa
hodnocení

Auto mám dva měsíce, když jsem ho kupoval tak to nedělalo. Oleje v prevodovce je dost, akorát nevím, kdy byla poslední výměna. Vody v chladici je taky dost, nedávno jsem nechal vyměnit termostat. Jsem u protinožcu za studiem angličtiny, takže zimou to nebude a v servisu se zatím moc nechytám, tak to zkouším tady.
tomas11*

Tak nevím , když to nedělalo předtím , jenom vím že tady (ještě v Praze) okolo roku 2000 stála oprava automatické převodovky u soukromníka 30 000kč, dnes by to ale asi byla větší rána .Tak přeji zdar a mějte se tam hezky a ať vše dobře dopadne.

doplněno 14.12.14 11:20:

Protože vzpomínky se vracejí pomalu tak ještě doplním - jednou mi to taky řadilo blbě (už přesně nevím jak) tak mne v servisu tenkrát odkázali na toho soukromníka na převodovky že u něj to bude levnější než u nich , ten stanovil těch 30 000kč, s tím že pokud tam jde v pořádku palivo tak se do toho pustí . No nedalo mi to a protože ten Jeep byl na benzin a na LPG , tak jsem navštívil servisáka na LPG , ten provedl opravu , nebo vyčištění membrany a co k tomu patří , a mimo jiné říkal že byly zalepené vstřiky na benzin od toho LPG , (u čtyřlitru jsem tenkrát nepozoroval že by to nějak blbě táhlo) , oprava stála asi 1000kč , a od té doby to zas řadilo krásně a jezdilo jako čert (cca pět let) až do doby kdy jsem jej prodal , hlavně protože jsem v té době platil 11000 kč povinné ručení , a potom taky že to LPG nebylo v techničáku.

Toť moje zkušenost , zdar.

hubas*

Každopádně bych Vám nejdříve doporučil výměnu náplně dle specifikace a to k tomu určeným postupem!

hujer123*

Kolegu nad sebou bych ještě doplnil. Je také třeba občas vyměnit filtr hydraulického oleje. Možná hustší olej u studené převodovky hůře prochází zaneseným filtrem, než olej zahřátý a tudíš řidčí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]