Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě ojetiny

Od: czello odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám v plánu si během dalšího roku koupit ojeté auto (R.V.od cca 2004, do 100000 km a do 100000 Kč). Původně jsem měl v hledáčku Renault Mégane II, ale byla mně divná dost nízká cena, tak jsem procházel internet, kde jsem se dočetl, že je to téměř nejporuchovější auto, proto taky ta nízká cena. Takže do toho asi nepůjdu (nebo mám jít? ) Rád bych se vás proto zeptal, po jakém autě se tedy poohlédnout, příp. jaké motorizaci (nejspíš budu chtít benzín, kvůli krátkým nájezdům do práce a zpátky) a kterým se obloukem vyhnout a proč. Jenom podotknu, že nechci Škodu Fabia, je pro mě hrozně nepohodlná a malá.

Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

0x

renaulta bych po zkušenostech co mám nechtěl ani zadara. Osobně vlastním octavii a teměř 5let jezdím jen za cenu paliva servis jen běžný brzdy tlumiče a olej. Je to ale nafta

tycoon*
hodnocení

0x

Ano, Mégane II umí být dost poruchový. Ale stejně jako u jiných automobilek jsou nejporuchovější první ročníky, naftové motory a elektrické "seripetičky". Takže celkem dobrým tipem na koupi může být nějaký novější kousek kolem r.v. 2007, s benzinovým motorem a s nižší výbavou, ve které nebude tak jejich slavná karta nahrazující klíček. Jinak pozor na to, že hatchback Mégane II má na zadních sedadlech méně místa než kombík a sedan, které mají delší rozvor.

Jinak konkurečních aut nižší střední třídy je mnoho. Počítejte s tím, že všechny jsou dražší než Mégane. A že servis auta nižší střední třídy je dražší než servis Fabie. A neorientuje se podle nájezdu, ale podle skutečného stavu auta.

asd*
hodnocení

0x

Za mne Focus MK 2

hodnocení

0x

sice je to bulvár, ale s popisem bych celkem souhlasil... blesk.cz/...

Pokud by vám stačilo auto pro dva lidi (případně pro dva a děti), Fiesta je slušná volba. Za 90tis máte vůz z roku cca 2007, většinou nestočené km (kdo by si kupoval do firmy nebo na živnost benzínovou fiestu že?)

Výbava je slušná už v základu, slabší motory bývaly celkem držáky..

doplněno 11.12.14 16:20:

Jak jsem psal - ano, blábol, bulvár... ale typy aut na dané pro a proti - bych souhlasil s uvedenou většinou...

Do výběru vozu však jistě zasáhne více parametrů, které tazatel neuvádí... Já vybírám i podle dostupných servisů, cen spotřebních ND, užitné hodnoty,.. a hlavně podle aktuálního stavu.

k2

Pardon, ale to "srovnani" je opravdu blabol na urovni periodika, ve kterem vychazi.

My kupovali Scénika o řadu staršího - jedničku po faceliftu a podle reakcí okolí to měl být taky těžký krám. Máme ho snad 10 let a v podstatě do něj jen leju olej a benzín jinak je to bezproblémové auto. Měnil se na něm jen výfuk svíčky a baterka. Jo a opravoval jsem stahovačku okna řidiče. Je pravda že ve srovnání se starším citroenem kterého jsem držel souběžně začínají dřív reznout lemy zadních blatniků.
Na druhou stranu jsem taky slyšel že generace motorů která následovala stála za kulový a zdá se mi že každá další generace scénika je vevnitř menší a menší a zezadu ošklivější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]