Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naložit se starším autem?

Od: jaarka odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, vyjde v plantnost / možná už vyšla vyhláška, že za nepřepsané auto, tedy v polopřevodu bude pikat prodávající.

Ptám se Vás tedy, jak to budete dělat, když se budete chtít zbavit nějakého staršího, nicméně zachovalého a pojízdného auta s cenou např do 10 000, kde není zaplacená eko?

Jak prodat např. na náhradní díly? Jak to udělat administrativně, aby nebyl prodávající stíhán za nějaký nedostatek?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Rychle prodat, využít ještě starého zákona. Ideální je, si načíst nové znění 56ky a prováděcí vyhlášku k vyřazení vozidla.

hodnocení

0x

A co je to zač?Značka a model!

jaarka
hodnocení

A co s takovými auty poté? Když ho člověk prodá a nebude přepsané ještě před platností novelizace, stíhaný zpětně nebude?

Model auta? Cokoliv starší škodovky ( flicia, zachovalý favorit ), subaru, starší audi ... značek je mnoho

Budu ráda za veše názory.

Jaroslava.

hodnocení

0x

Odhlásit ho z registru, vrátit reg.značky a pak prodávat ND.

buss

Kde se dá najít tento posvěcený postup?

jaarka
hodnocení

K odhlášení z registru není potřeba doklad o zániku vozidla? tedy ekolikvidace?

Na odhlášení z registru je potřebná ekolikvidace, bez ní to nejde. Ale můžete vozidlo někomu prodat, odhlásit to na kupce a pak...

Nesmím navádět k nezákonnému postupu, páč pak jsem za to velmi kritizován!

Ahoj Milane, ale co ten chudák kupec po 1.1.2015?

jaarka
hodnocení

Ted jsem četla onu novelu a mám v tom nějak zmatek... Když prodám auto ( po 1.1.2015) , odhlásím ho na kupujícího a on ho na sebe nedohlásí, kdo bude postihován?

Po novém roce nejde nepřihlásit. Bude se to dělat j jednom kroce na jednom uřadě. Odhlášení a přihlášení bude jeden úkon.

jaarka
hodnocení

0x

Připadám si hloupě, administrativě kolem aut jsem nikdy moc nerozuměla. Ještě mi dovolte tedy se zeptat, odhlášení byl vždy úkon prodávajícího, jak to tedy bude vypadat v praxi? To jako např se mnou jako prodávající bude muset na úřad jít i kupující, aby to na sebe přihásil? Nebo to na něj budu moci přihlásit já, jako prodávající na základě kupní smlouvy?

x®

Odhlášení starého a přihlášení nového vlastníka bude muset od ledna proběhnout zároveň. Převod má proběhnout na registru vozidel v místě bydliště původního majitele. Dostavit se tam mohou buď jak prodávající, tak kupující nebo jen jeden z nich. Bude ovšem potřebovat plnou moc od toho druhého, nově úředně ověřenou.

.

Auto bude muset stejně jako dnes před přihlášením projít evidenční kontrolou, která bude mít nově platnost pouze 14 dnů, mít platnou STK a nový vlastník na ně bude muset mít sjednané povinné ručení.

x to napsal správně...

Hmm.Takže po novém roce to bude stejně jako před X roky ,osobně jsem takto řešil koupi F125p v roce 1997,sešli jsme se s prodejcem na tehdy ještě DI na policii!

solenza*
hodnocení

0x

Pokud si auto chcete nechat a neplatit za něj povinné ručení, nezbývá než nahlásit krádež. Auto sice v registru i nadále zůstane pro případ, že by se někdy v budoucnu nalezlo, ale využívá se výhod odlhlášeného auta. Jinak už to nepujde. Nebo někde sehnat doklady jakože o likvidaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]