Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový altík na favorita?

Od: magor® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,mám takový problém z dobíjením na favoritu.Nechce dobíjet ze zapnutýmy spotřebiči-normálně dává14,2 ze světlama 13,8 z ventilátorem 13,4 a zvyhříváním atd to jde pod13V.Regulátor(uhlíky)vypadají dobře.Může to být diodama nebo je to na repas-poř.výměnu.Je to pro 70letou sousedku a penízků moc nemá :)Z vrakovišť atd se mi to brát nechce-už jsem se spálil.Začalo jí to dělat když ji uhnil zemnící pásek ten jsem vyměnil ale párkrát jela bez kostry tak jestli to má souvislost *nevi*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Měříš na volnoběh nebo při zvýšených otáčkách? Na volnoběh by to byly na PAL alternátor velmi slušné hodnoty, proto se ptám.

Já bych to tipoval na špatnou usměrňovací diodu, zvlášť pokud to někdy mohlo jet bez kostry, tedy naprázno bez zátěže.

hodnocení

Tam se ty hodnoty moc nemění při zvýšení ot. to naroste o 0,1V a 13,5V je už málo když s tím jezdí kolem komína-Lidl,hypernova a zpět :)

martinhajek*
hodnocení

3x
Vypadá to na přechodový odpor v silových vodičích. Dioda to není, to by to při zapnutí světel spadlo pod 13V.
doplněno 09.12.14 23:54: Ten kostřicí pásek by to chtělo POŘÁDNĚ zkontrolovat, zda doopravdy pořádně kostří. Nemám ho rád, není to spolehlivá část elektroinstalace :)
gumidek*

Já ho nemám taky rád, ale mám jej a kabel mínus pro Feldy s 2 body (skelet/tlumič a motor zezadu) :)

hodnocení

3x

vyndáš diodovej můstek a utáhneš na něm veškerý matice M5 časem se povolí a vznikají přechodový odpory

hodnocení

Dík všem o víkendu ho kuchnu a uvidíme :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]