Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
našel jsem na otomoto v PL solidně vypadající Hondu Civic.Tak bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá ponětí jak bych měl postupovat v případě nákupu. Auto je totiž ještě na německých značkách. Takže nevím jak na to a u poláku člověk neví už vůbec. Kdyby to mělo klasicky polský značky tak dojedu, s prodejcem odhlásíme (nebo než dojedu odhlásí on), podepíšeme kupní smlouvu, a jedu (tady pak nastává otazka co je lepší podval vs. převozní značky, atd...) ale takhle...polsky bohužel neumím, takže se s prodejcem bavím jen kostrbatou angličtinou.
Díky za veškerý poznatky
Auto, které má SRN reg.značky je v SRN registru a v PLR jenom stojí(pravděpodobně). Postup do konce r.2014 je tento:
dovezte auto s doklady do ČR (pokud bude potřeba auto odhlásit ze SRN registru, tak bude muset někdo do SRN)
v ČR udělejte "dovozovou STK", pak pojistěte a následně běžte na úřad
úřad provede schválení tech.způsobilosti a auto zaregistruje
poplatky: schválení auta s globální homologací typu ES - 1.500.-
bez globální homologace - 2 000.-
registrace - 800
Eko poplatek - podle emisního limitu - bez limitu - 10.000, euro 1-5.000, euro 2 - 3.000, euro 3 a vyšší - NIC
Nejlépe je zavolat na "svůj" odbor dopravy a domluvit se na postupu.
Tex
Asi by mě zajímalo, co za důvod vede člověka k tomu si koupit auto na německých značkách z polska?
Nevím jaký je rozdíl mezi značkou klasickou polskou a tou německou. Pravidla pro oboje jsou stejný. Musíte ho tam zaplatit, pak přivézt sem, přihlásit, zaplatit emisem technickou a přepis na naše značky.
Pak zjistíte, že auto je kradený a jste nahranej. Do toho bych nešla.
důvod? Protože jak píši - vypadá na stáří a dle fotek (samozřejmě není uplně dokládající) dobře a u nás není moc k sehnání za takový peníz (spíš vůbec), je to civic sedan 5g v 1.6 vtec...
Nechtěl jsem aby dotaz vyzněl tak blbě. Prostě se nevyznám v administrativě ohledně aut v EU, toť vše...
Každopádně díky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.