Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě levné ojetiny

Od: neckelinek odpovědí: 17 změna:

Zdravim. hodlam si koupit nějaký auto až dodělam co nevidět autoškolu. Ale vubec se v autech nevyznám. Pro začátek mi stačí něco levnějšího, koukal sem i na auta kolem 5 - 10 tisíc. Ale nevím podle jakých kritérií to mám vybírat na co si dávsat pozor a tak. Nechci dopadnout tak že koupim auto za 6 tis. a pak s nim ani nedojedu domu. Prosím poradte, jak ostupovat při koupi levné ojetiny...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zlatá stará škodovka 120, tam na opravu na silnici stačí kombinačky, drát a šroubovák. Občas kladívko.

jabraka*

Zlatá slova o zlaté Škodovce.

JB

hodnocení

0x
Nejsem přes auta kuchna ale nebude ho stát u tak starého kousku přepis cca 10tis?

ondrasek*
hodnocení

0x

nekupovat. chce to aspoň 25-30 000Kč. zvlášť pokud tomu nerozumíš. Záleží jak velké auto, kolik toho najezdíš atd... moje první auto bylo FIAT TIPO 1,9TD 66KW a bylo to super auto se spotřebou 4,5l nafty.

hodnocení

0x

Jiste se tu obevi dost nazoru, ale v podstate nezalezi na tom, jake auto si poridis, protoze v tehle cenove relaci bude vsechno stejny smejd. Akorat ke vzteku, vzit, zmuchlat a zahodit.

Nebezpecne pro Tebe i pro okoli, casteji to budes opravovat nez jezdit, technickou buh vi, jestli projdes...uvedom si, ze za tu cenu, co jsi napsal, je to tak akorat cena srotu.

Nehlede na to, jak uz tu bylo zmineno, ze takove auto nejspise nebude plnit ani nejstarsi emisni normu, tudiz za nej zacvakas deset navic jeste driv, nez se vubec poradne svezes.

Dalsich X do nej nacpes do oprav, nez si uvedomis, ze i s tima opravama je furt nepojizdny a rozhodnes se ho zbavit.

Takze tech 30t, jak uz tu predemnou psali, bych videl jako takove zakladni minimum na porizeni si cehokoliv.

ondrasek*

zas uplně pravda to není, loni jsem koupil favorita na LPG na aukci za 3500Kč... rok jsem s ním jezdil(7000Km) a kromě ucpaného sítka v nádrži bez závady. letos už nemá technikou a řešit se mi to nechce... takže pokud chceš pojízdnýho favoška který je v odhlášce a bez technické za 1000Kč tak je tvůj :)

nickelinek
hodnocení

No díky, nebudu popírat že o tom neuvažuju, mě by to fakt stačilo, ale je v takovym stavu že projde technickou? *nevi* A co je to v odhlášce? *smich* Jak říkam sem naprostej laik... díky za odpověd...

jarda2*

Ze je v odhlasce znamena, ze nebudes platit ekovypalne :-P a kdyz to vrazis nejakemu garaznikovi, at to nezbytne opravi a udela STK, myslim, ze by to nebylo az tak drahe... Pokud to neni shnile durch :)

emil*

Pane Ondrášku, už jsem Vám jednou psal, mezitím dceři ukradli na Smíchově Favorita s PLG. Prosím, pokud Vámi zmíněný je ještě volný, dejte mi vědět, mám vážný zájem. Běžné vady, závady, příp. Technická prohlídka mě tolik nevadí, spíš, aby nebyl nadměrně shnilý. Děkuji za jakoukoli odpověď, Emil Nachlinger, Prachaticko, tel 775 103 906

jabraka*
hodnocení

0x

tuhle Astru prodáváme za 15 000.-ve velmi dobrém stavu jen potřebuje nové brzdové destičky.Při převodu to bude + 5k.

JABRAKA

Koupě levné ojetiny
nickelinek
hodnocení

Díky za ochotu, ale tohle je na mne moc velký do začátku, spíš se ohlížim po něčem menším, ale přesto ještě jednou dík :)

mil®

Astra nejni velká. *stop*

kut11

ja doporucuju mazdu 121, do zacatku paradni male a celkem rychle auticko... ja ho mam a budu si kupovat nove nejake v lepsim stavu, da se to sehnat kolem 10 tis ikdyz vetsinou je tam nejaka ta koroze... jinak 323 taky neni spatna

ondrasek*

a co ceny a dostupnost servisu? u nas ve městě třeba servis mazdy není. Měl jsem suzuki a kvůli ceně dílu bych ho asi už nechtěl, auto super, ale ceny servisu vysoké ( málokdo to umí opravit) a náhrady dílů se nedělaly :( čepy stály v náhradě 6500kč u fiatu 2500Kč atd...

macach*

Jejda, kamarádka shání něco pro začátek:) Můžem poprosit o víc info :) děkuji MCh

jabraka*

pokud jde o tu astru,je tam i telefon.

JABRAKA

hodnocení

0x

jedine dobre odp.jsou že takove auto nekupovat! vezměte příklad kdy nové obyčejné kolo stojí běžně dnes až 15 až 20tis. s autem kolem deseti tisíc ujedete rak kolem tisíce km a pak konec. pojedete do servisu nebo do šrotu. a i u začátečníka řidiče přimožné nehodě vás nebude díky koroti nic chránit. možná to vypadá auto hezky ale nosníky aut za tuto cenu budou prožřaný a měkký na kaši. šetřte na auto nad 50 tis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]