Nejste přihlášen/a.
Prodal jsem vůz v polopřevodu na sebe a předal i velký TP. Následně jsem zjistil, že nový majitel má trvalé bydliště na úřadě, což jsem netušil. Vůz na sebe nepřehlásil. Zjištěno na magistrátu. Nejsem schopen ho dohnat ani zrušit povinné ručení, které musím platit ještě 10 měsíců. Mám mu zaslat dopis s výzvou a následně ho zažalovat? Nebo se s tím smířit a ručení zaplatit? Děkuji za rady.
Já tedy nevím-ale prodám-li auto,druhý den ruším PR stačí na to jen KS i když někdy pojištovny zkoušej ,že musí být zápis v TP,ale jen to zkouší,kdo je ... ten zaplatí nebo doloží TP,kdo se nenechá ,předloží jen kupní!
Takže-ihned v Po ,pokud máte KS,běžte na pojištovnu odhlásit PR,a pkd to není moooc dlouho od prodeje (do max deseti dnů?) tak i na odbor nahlásit ztrátu ORV a TP a v jednom kroku i odhlásit na kupce.To že má TB na úřadu je jedno.
Pokud je KS jen ústní,není písemně je problematicky dokazatelný prodej i když písemně nemusí být,proto bych na Vašem místě "improvizoval" jak píše rádce nede mnou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.