Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auticko s malym obsahem motoru

Od: camelot* odpovědí: 12 změna:

Dobry den. Premyslim nad koupi starsiho auticka s malym obsahem. Muze byt tri dverak nebo 4 ci 5. To neni rozhodujici. Auticko bude slouzit hlavne jako nakupni taska a k preprave na kratsi vzdalenosti. Ptam se Vas, zda-li mate kdo jakou zkusenost, ktere byste pripadne doporucili a na co si eventuelne davat pozor. Dale, zda-li by se vyplatilo si pro nej pripadne jet za hranice. Nejidealnejsi s obsahem do litru nebo do 1.2. Diky za Vase namety, zdravi Camelot

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

toncek*
hodnocení

1x

kupte si pokud nechcete moc investovat nejakou hezkou felicii.nahradni dily mate skoro zadarmo a opravi vam to kazdy za chvilicku,kazdopadne zadneho francouze

petr12345*

Ahoj, já mám Trabanta - stáří skoro 40 let a za nic bych ho nevyměnil... Roční povinné ručení 700 Kč, spotřeba odhadem 7 litrů, motor 0,6 litru (ale Fiat 500 má jen 0,5 litru motor! a Velorex tuším ještě míň) ale hlavně: už jsem jezdil ve víc autech ale ten požitek z jízdy je nesrovnatelnej. A navíc - většina oprav se dá udělat v garáži.

petr12345*

A jednou vedle v garáži se vytahoval borec s motorkou sedmistovkou jako že na něj nemám, tak sem mu řekl: Tak víš co, dáme si závod. Ale protože to máš silnější tak pravidla vybírám já. On že jo... že mě porazí ať budou pravidla jakýkoliv...

A prohrál :)

A co sto soutěžli o větší smrad z výfuku?
Pak bych se nedivil..
Dyt já sem na kole rychlejší jak felície nebo fábie..
petr12345*

Přesně tak... Kdo na tom dvorku dokáže za minutu víc nakouřit. A vyhrál sem tisícovku :)

hodnocení

0x
Vám by se šikl favorit s nerezavou kastlí...
Kamarád takto samo s fatanem funguje jezdí teda i do práce ale má to jen deset km na místo tak se nějak nebojí, navíc je kutil a nakonec není to slložité auto a dá se na něm lecos opravit doma na koleni, dle šikovnosti...
Anebo bych doporučil, nevím jak moc je to dostupné u ojetin je to fábia combi 3válec, má to můj bratránek vozí v tom manželku a díte a je spokojen, není závodník takže to prý stačí, a je spokojen s 4-6ti litrovou spotřebou benzínu...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

v každém případě se pro autíčko vyplatí dojet si za hranice, jako nákupní taška Vám bohatě stačí SMART, podívelte na www.autoscout24.de, nebo na trochu lepší server www.mobile.de, pokud umíte trochu německy, vyberte si nákupní taštičku a vyražte pro ní...relativně levně se tam dá pořídt seat Ibiza r.v. 1999,2000, třidvěřový, s motorem 1.0, nebo citroen saxo 1.0, bohužel teď kvůli šrotovnému padne hodně pěkných starších německých aut, zákon se v Německu vztahuje na auta vyrobená resp.poprvé registrovaná do 31.12.1999, takže zkuste hledat ročníky 2000, výběr je velký...Nekupujte auto v našich autobazarech, v každém případě se Vám to prodraží a máte 50% jistotu, že narazíte na slepenec opravený po bouračce, nebo s u praveným počtem ujetých kilometrů...u slabšího motoru 1.0 je to důležité, motor se v provozu někdy hodně točí, protože má slabší výkon, a někdy je to znám už po po 150 tis. km, bere si více oleje a nemusí dávat požadovaný výkon...

Pokud by jste chtěl škodovku, například ojetou Fabii, zkuste nějaký autohause v SRN, který se venuje prodeji této značky...auta jsou v těchto "domech "o něco dražší, ale nikdo Vás zde nepodvede ani neokrade...

Levnějšá auta jsou ve Francii nebo v Belgii, pokud můžete na 2-3 denní výlet, vyražte třeba tam...vyhněte s autům z Itálie, jsou ještě levnějčí, ale většinou s nedostatečnou výbavou a za italský servis ani původní ilatské majitele bych ruku do ohně nedal...někdy se neobtěžují ani doplnit olej...stačí se podívat do interiéru, většinou bývá hodně zanedbaný sve srovnání s německými auty...

Myslím že nebudu sám s názorem že smart je sakra drahá nákupní taška...
nespokojenyurednik

koupíte ho i za 80 tisíc, a je nádherný, žádné jiné auto není vyráběno v tak variabilních barevných kombinacích...

*velmi dobrá pravdivá odpověď *

doplněno 02.06.09 06:53:

myšleny info od pana nespokojenéhoúředníka

tomh*
hodnocení

0x

Favorit je už moc starý, zkuste se kouknout po nové Felicii, dále jsou pěkná i kolínská trojčata, ojetiny začínají kolem 110tis. Otázka, kolik chcete zainvestovat. Pokud málo, doporučím Peugeot 106, Saxo, starší Clio, 4i tu Feldu, je toho hafo..projďěte si bazary..

doplněno 01.06.09 17:15:

EDIT: mobile.de je i v češtině..vpravo nahoře lze zvolit jazyk. Není třeba ovládat němčinu..

celp*

SUZUKI SWIFT i.

Obsah 993 ccm.Je to docela živá nákupní taška.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]