Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vyčetl jsem že pokud chci řídít jak s brýlemi tak i s čočkami tak musí být harmonizační kód v řidičáku 01.06.Takže pak mohu řídit buť s tím nebo s tím. Otázka je, pokud půjdu nahlásit změnu na úřád, jak dlouho změna trvá? kdy nejpozději změnu musím hlásit? seberou mi starý řidičák? Řidičák nutně potřebuju protože denně dojíždim do zaměstnání. Nebo pokud nosím čočky ale na řízení je sundám a vezmu si brýle, též musím úřadu hlásit že nosim čočky v běžném životě ale za volantem ne? Za případné odpovědi předem děkuji.
kcin
změna trvá do 30 dnů, udělají Vám nový řidičák a vy ani jeden den nebudete bez řidičáku.
V řidičáku musíte mít uvedeno to, co používáte při řízení.
doplněno 03.12.14 14:18:nepřesně jsem to napsal
jak myslíte to že udělají nový? Normáln to udělají, přinesete žádost, doložíte dokumentem od lékaře, a změna řidičáku trvá, jak jsem napsal do 30 dnů.
udělají ho hned na počkání nebo mi ten starý nechají dokud nepřijde nový? Na počkání určitě ne, jak jsem napsal nahoře, do 30 dnů udělají změnu v kartotéce a udělají nový řidičák.
při řízení chci využít obojí proto jsem se díval a našel že pro obojí je kód 01.06, toto musíte mít vyznaeno v novém řidičáku.
jak myslíte to že udělají nový? udělají ho hned na počkání nebo mi ten starý nechají dokud nepřijde nový? při řízení chci využít obojí proto jsem se díval a našel že pro obojí je kód 01.06
doplněno 03.12.14 14:30:Velice děkuji Vám oběma za odpovědi.
Na počkání vám to určitě neudělají. U mě vyřízení nového ŘP po skončení platnosti starého trvalo 3 týdny. Do té doby vám samozřejmě nechají původní řidičák - ten vrátíte až při převzetí nového.
Já mám 01.06 a dělal jsem to při nové skupině. ŘP klasika na úřadu kolem 22 dnů trvá vystavení ode dne podání žádosti a vyplnění toho fialovorůžového formuláře (občankový je tuším zelený). Až je hotov, tak zajdete zase zpět na ono místo a vrátíte starý a dostanete nový. Nejste ani den bez ŘP.
doplněno 03.12.14 20:36:Do nového řp tvaru kreditky dopíší skupiny B1 a AM
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.