Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám dvojkovou oktávku a dnes jsem přišel do auta a auto nejdřív točilo ale takový divný zvuk a pak už vubec. Při otočení klíčku se nepohnje ani ručička od benzínu a ze skříně od pojistek (vlevo od řidiče) je slyšet takové cvakání ale jen když mám otevřené dveře. Když je zavřu tak cvakání přestane. Pak sem si ještě všiml že ve vnitř i problikávají světla. díky
to vypadá na slabou baterku, jak je stará? typ? nejlépe vyndat z auta a nabít, případně když nabít nepůjde, koupit novou; nejrychlejší řešení, pokud je starší - po záruce, tak hned koupit novou
jak je baterie stará to nevím, auto jsem koupil asi před 4 měsíci. Jde o octavii RS. Ale teď jsem byl po chvilce nabíjení zkusit nastartovat a auto naskočilo takže bylo to tou vybitou baterií. No uvidím, asi budu muset koupit novou.
Pokud by se to opakovalo, nechte si v servisu přeměřit baterii, jsou na to testery. Kdyby byla baterie v pořádku, chce to začít hledat dál, buď Vám to špatně dobíjí, nebo něco odebírá velký proud z baterky i v klidu auta.
Datum výroby bude někde na tom akumulátoru, ale to samozřejmě nic neříká nic o tom, jak s ním bylo zacházeno. Jako první pokus jej lze samozřejmě nabít a používat. Mohl být pouze vybitý, pokud to auto někde nějakou dobu stálo nebo se s ním jezdilo málo. Nicméně pamatujte, že každé úplné vybití akumulátoru škodí. Ale bez obav - jak udeří větší mrazy, tak zcela jistě poznáte, v jakém je stavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.