Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nejde nastartovat

Od: robin55 odpovědí: 8 změna:

dobrý den, mám dvojkovou oktávku a dnes jsem přišel do auta a auto nejdřív točilo ale takový divný zvuk a pak už vubec. Při otočení klíčku se nepohnje ani ručička od benzínu a ze skříně od pojistek (vlevo od řidiče) je slyšet takové cvakání ale jen když mám otevřené dveře. Když je zavřu tak cvakání přestane. Pak sem si ještě všiml že ve vnitř i problikávají světla. díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

3x

Akumulátor potřebuje nabít ne-li rovnou vyměnit za nový.

hodnocení

0x

to vypadá na slabou baterku, jak je stará? typ? nejlépe vyndat z auta a nabít, případně když nabít nepůjde, koupit novou; nejrychlejší řešení, pokud je starší - po záruce, tak hned koupit novou

robin55
hodnocení

jak je baterie stará to nevím, auto jsem koupil asi před 4 měsíci. Jde o octavii RS. Ale teď jsem byl po chvilce nabíjení zkusit nastartovat a auto naskočilo takže bylo to tou vybitou baterií. No uvidím, asi budu muset koupit novou.

Pokud by se to opakovalo, nechte si v servisu přeměřit baterii, jsou na to testery. Kdyby byla baterie v pořádku, chce to začít hledat dál, buď Vám to špatně dobíjí, nebo něco odebírá velký proud z baterky i v klidu auta.

Datum výroby bude někde na tom akumulátoru, ale to samozřejmě nic neříká nic o tom, jak s ním bylo zacházeno. Jako první pokus jej lze samozřejmě nabít a používat. Mohl být pouze vybitý, pokud to auto někde nějakou dobu stálo nebo se s ním jezdilo málo. Nicméně pamatujte, že každé úplné vybití akumulátoru škodí. Ale bez obav - jak udeří větší mrazy, tak zcela jistě poznáte, v jakém je stavu.

robin55
hodnocení

jdu to zkusit dobít

strygo*
hodnocení

0x

Nebo si půjčit od někoho baterii a zkusit jeslti bude vše ok jeslti ano tak je jasný baterka

audinos*
hodnocení

0x

To znám, každou zimu. Je to baterka. Stačí si koupit pořádný startovací kabely, nechat se nahodit nějakým dobrým sousedem a jízdou baterku dobít. Nebo teda nabíječku koupit a nabíjet doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nejde nastartovat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]