Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CB síbíčko stále aktuální?

Od: patrick* odpovědí: 8 změna:

Ahoj rádci, chtěl bych začít s CB, ale netuším, zda je tam ještě nějaký provoz, zda to má ještě smysl a zda se stále dají dozvědět třeba dopravní informace a kolik ještě z vás cb používá?

Jakého mi doporučíte výrobce? Nějaké staničky už mám, ale stále se mezi nimi rozhoduji, kterou koupit.

Nejvíce mi pomůže a potěší, pokud se mi rozepíšete pod otázku.

Dík

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.! Kupte si Formel 1 a budete spokojený. Starší pořídíte za pár kaček.

Nekupujte President. Je zbytečně předražený. Na CB už je dnes však minimální provoz.

Přešlo to spíš na 435MHz.

Jinak zcela zásadní je nákup antény, na které se nevyplatí šetřit. Zdroj Vám "zmastí" každý šikovnější

elektrikář 12V/1,5A. Musí však být řádně vyhlazený, jinak bude v modulaci brum.

Dnes to mají převážně kamioňáci a jsou slyšet většinou na desátém kanále. Jinak v Polsku je to stále oblíbené.

Ale Poláci jedou AM modulaci. My v FM.

patrick*
hodnocení

To bych raději Danitu 440. Proč tedy Formel? Co je lepší? Ono stejně rád bych staničku, kde je možno vidět S-metr a nejlépe i přesnou frekvenci + AM možnost modulace a spíše vozidlovou i když ruční se nebráním. Zdá se mi na trhu malý výběr.

Kde je tedy nejvíce živo ještě dnes? (frekvence)

doplněno 30.11.14 15:00:

cena do 4t

2kedar*

Danita i Formelka jsou si velmi podobné. Formelka má lepší selektivitu. Pokud to bude do auta, pak je to fuk, ale pokud to je doma a máte řádnou anténu, půlku, nebo pětiosminu, pak to oceníte. Pásmo CB, je vlastně odpad, který se nikomu nehodil. Je to značně nestabilní pásmo. V létě tam jedou taliáni, frantíci rusko... zkrátka maras a nedořvete se ani dvacet kiláků. Ale je to sranda. :)

buss
hodnocení

0x

Myslím, že jsou to dnes vyhozené peníze. Je tam mrtvo. Totéž PMR. Pokud není nějaká skupina, co spolu komunikuje.. Totéž klasika radioamatéřina, upadá to, jsou jiné možnosti komuniace.

2kedar*

No, právě. Dnes má každý Skajpa, mobil, tak coby se trápil. Kdysi to byl fajn koníček. Navíc oba mí rodičové byli radioamatéři,

tak jsem od mládí žil uprostřed drátů. *smich*

patrick*
hodnocení

A jak bych skajpoval při všeobecné výzvě :D. Obecně tuším, diky dnešní komunikaci, že to upadá, ale jak moc. Kdo má CB dneska v autě?

tesyk*
hodnocení

0x

CB jsem měl ve všech svých autech od počátku 90.let a mám ho i dnes, ale je pravda, že visim nejvíc na 10CH a poslouchám kamiony. Někdy se to hodí, víš o kolonách, bouračkách... ale jinak je tam dost mrtvo. Ani ama pásma moc nežijí. Je holt jiná doba.

patrick*
hodnocení

Problém je, že to nemám s čím srovnat to dost mrtvo. Nepamatuji éru, kdy to žilo tak,že se lidi navzájem gumovali. Pokud bych na své cestě po čr či doma večer zaslech 2-6 lidí nebo přes den 2 nebo i nikoho, tak to asi už nemá význam.

Chtěl bych do toho jít jako radioamatér, ale co koupit (CB-FM či AM?,UHF,VKV). Kde je ještě živo...?

Nějaké ty základy znám o těch frekvencích, pásmech a jak se chovat, ale nevím, kdeje živo. Dle toho bych vybíral a asi univerzální stanice do 5000 není no...

Nerad bych byl zklamán téměř nulovým provozem a staničkou ve sklepě. Nemám to jak zkusit a přeci bych do toho s chutí šel a využíval v autě. Problém je ten úpad a dnešní doba mobilů, ale rádio je rádio (myslím ty výhody u kterých mobil stále pokuhlává a z principu nemůže fungovat)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]