Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes jsem montoval do chevroletu spark r. v. 2007 dálkové ovládání, ale po dvou hodinách práce jsem přišel na jednu nepříjemnost. Myslel jsem, že když jsem to stejné dálkové namontoval do Felicie tak do sparka to bude hračka. Ze začátku i byla. Nemohl jsem sice najít původně nějakou ŘJ centrálu, ale to jsem vyřešil sundáním tapecirungu ve dveřích a našel 4 kablíky, které vedou k motorku zámku.
Po předběžném zapojení, jsem však přišel na dva problémy.
1. Nefungovalo to.
2. Spark má pouze servomotor na třech dveřích a dveřmi od spolujezdce ho nelze odemknout, takže u dveří řidiče není servo, ale pouze kontaktní spínač, který vypadá jako ten servomotor z ostatních dveří, ale není v něm to servo.
Takže a ted mé otázky k bodům:
Bod číslo 1.
Do zámku dveří řidiče, kde je pouze spínač vedou 4 dráty. Stále plus a mínus a pak dva, které jsem pochopil, že vyšlou signál při zamčení či odemčení. To se stalo i po změření multimetrem, ale pokud jsem na to zapojíl dálkové tak se nic nedělo.
Bod číslo 2.
Po teda dvou a půl hodinách práce jsem zjistil, že i kdyby mi to fungovalo tak neodemknu dveře od řidiče a to protože řidičovi dveře nemají servo a současně ostatní servo motory nemají ten spínač na vyslání signálu do ostatních dveří.
Tak jsem se chtěl zeptat jak toto vyřešit? Dá se sehnat nějaký kombinovaný? Takže servo + spínač? Protože z jiných dveří když jsem vzal tak to nešlo, protože ty ostatní motorky nemají ten spínač.
Odkaz na alarm, kde je i návod: levnealarmy.cz/... zámky jsem zapojoval podle druhého schématu na konci (pozitivní ovládání) je možné, že jsem to měl zapojit podle toho posledního?
Budu rád za každou radu a přikládám foto motorku (černý je u spoluzedce a bílí u řidiče) a taky těch 4 kabelu co vedou od motorku.
Díky za každou radu.
základem je si pomoci žárovkové zkoušečky najít drát na kterej to zamkne a odemkne a taky zároven zjistit zda ten centrál reaguje na mínusový či plusový impulsy to se dělá tak že si žárovkovou zkoušečku jednou stranou nejdřív ukostříš a tou druhou opatrně napichuješ dráty tak dlouho až ti to na jeden zamkne a na druhej odemkne a na ty se pak napojujou výstupy z tý uni dálky ,pokud ti to nereaguje na mínus impuls opakuješ hledání stím že zkoušečku napojíš jednou stranou na plus
nedávno sem třeba dělal starej mercedes vito a tam byl s drátama problém našel sem jen ten co zamyká a jakmile sem z něj odpojil mínus tak to hned odemklo chvíli sem si stim lámal hlavu a pak to napojil za pomoci přepínacího relé z trabanta co je na přepínání světel a chodí do dnes
koukni jestli v tom autě není manuální tlačítko na zamykání a odmykání tam bys moh potřebný dráty taky najít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.