Nejste přihlášen/a.
Mám auto ford fiesta,ročník 97.
Jak často se dolívá do nádržky chladící kapalina?
Já vždycky doliju chladící kapalinu na rysku max a za necelé 2 měsíce je kapalina na rysce min.,takže to musím opět dolít.
Je to normální. A to s tím autem moc nejezdím.
Za 4roky jestli jsem dolil cca 2-3 deci? neliju nemrzku,jen doplňuji vodou.Odpařuje se a zatím klesla z cca-25°C na cca22°.Ještě rok vydrží a na příští zimu jde nová!
Pravděpodobně netěsnost systému nebo trošku fouklé těsnění!Nastartuj otevři expanzku-chladič /nemám extra expanzku-je integrovaná do chladiče!/ a sleduj zda jdou na volnoběh bublinky pkd ano-tlakuje do vody a tím to vyhazuje ven!V minulém jsem takto jezdil rok-při nalití mezi ryskami-vyházelo ven,tak jsem hladinu udržoval na minimu a OK-bylo fouklé těsnění.Jinak ještě nedoporučím nalévat na max ale mezi rysky min-max!
Dolévám každý rok cca 1-2 litry. Nikde nic neuniká, jen se to odpaří.
doplněno 30.11.14 09:16:To je omyl. Žádná chladící soustava není úpně uzavřená.
Jsou 2 nejpoužívanější systémy.
1) V okruhu chlazení není expazní nádoba. Je zde přetlakový a podtlakový ventil, který buď přepouští a nebo nasává kapalinu(dle změny teploty a tedy se změnou objemu) s vyrovnávací nádržky. Ta je ze samé podstaty věci neuzavřená vůči atmosferickému tlaku.
2) V okruhu chlazení je expanzní nádoba, která má ventil. Tento ventil udržuje max. tlak při zahřívání motoru. V tomto případě přebytečný vlhký vzduch uniká pryč přes tento ventil. Občas se stane, že tento ventil přestane fungovat. Většinou ho zalepí nečistoty a pak hrozí zničení nějaké části chlazení. Už jsem viděl roztržený chladič, hadice a také expanzní nádoby, které se nafoukly úplně do jiných rozměrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.