Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozu v r. 2015 beze změny značek?

Od: in4mator® odpovědí: 7 změna:

Prý se od Nového roku nebudou muset při přepisu vozidla měnit značky, když bude kupující z jiného kraje než prodávající - je to pravda? Z novely zákona to není úplně jasné, ale píšou to v jednom nejmenovaném časopise.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tero
hodnocení

0x

ano, ... pokud bude následně kupující chtít RZ svého regionu, stačí provést výměnu např. za poškozenou u svého úřadu

hodnocení

Ale bude možnost si při přepisu vybrat novou značku bez nějakého příplatku nebo ne?

tero

ke změně nedochází... jako dosud,... buď zůstane původní, nebo úřad přidělí, vydá...

jirkamatapat*

Vybrat značku zatím nepůjde,termín byl posunut na rok 2016.

hodnocení

To vím, tím vybrat jsem myslel vybrat si značku podle kraje, ve kterém mám trvalé bydliště. Napsal jsem to trochu nešikovně. Podle zlínského magistrátu (resp. jednoho konkrétního člověka) mi zůstane i po přehlášení koupeného ojetého auta pražská RZ (v mém případě). Jenom nevím, jestli je to nezvratitelný fakt nebo je tam možnost výběru RZ zlínského kraje...

buss
hodnocení

0x

Nejlépe by bylo si načíst novelu 56tky od § 8. Jinak k otázce by měla být prováděcí vyhláška, bude-li změněna.

hodnocení

Tak tam jsem nic o této věci nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]