Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen nebo Touran?

Od: lidus* odpovědí: 11 změna:

Vážení rádcové, přeji hezký den a dovolím opět obtěžovat otázkou. Nedávno jsem se tu ptala na Citroen Berlingo- dobrý ale nevleze nám výškou vraty do garáže a bourat vrata nebudeme. Manžel slintal nad Zafirou, ta má nějakou přestávku, staré typy už nejsou a nové ještě nejsou. Nová volba je-Citroen C4 Picasso-Grand nebo Touran, dnes jsem oba vozy viděla, svezla se, invalidní vozík do kufru bez problémů, sedí se v tom luxusně, leze se do obou stejně (ne moc dobře) vystupuje se dík tomu, že jsou sedadla vyšší velmi dobře, u Citroenu jde sedadlem pohnout nahoru-dolů což by byla výhoda, cena se vším co tam chceme je téměř stejná. Prosím vás o radu, který z těch dvou byste volili vy a proč?, potřebuji znát důvod, jelikož manžel nechal finální výběr na mě a musím si ho zdůvodnit. Děkuji a omlouvám se, že nebudu rychle reagovat, jsem na chalupě a toto staré pc je na prd. L.

doplněno 28.11.14 18:31:

NOVÉ, Citroen 1,6 e-HDi 115 MAN 6- výbava INTENSIVE, katalogová cena 625 900Kč.

NOVÉ, Touran 1,6 TDi , převodovka 6, výbava COMFORT , katalogová cena 635 000 Kč

nebo Touran 1,2 TSI, převodovka 6, výbava COMFORT, katalogová cena 531 900Kč

Klidně poraďte i jiný vůz, podstatné je aby měl velký kufr (musim tam dát invalidní vozík) + přepravku s kocourem + tašky, musí mít dělená, plnohodnotná sedadla s pásem přes rameno v zadu (vozíme dceru + dvě vnučky v autosedačkách. Musím bez problémů nastoupit a vystoupit (v žádné případě to nelze u všech aut). Původně vybrané Berlingo (nevyhovuje výška), Peugeot Partner Tepee zde cena 400 900kč, Dácia Lodgy cena s doplňky 400 000 Kč, CADDY 620 600 Kč, Octávia combi 1,6 TDi s výbavou 625 900Kč- tu zavrhuji já, příjde mi to hodně profláknuté auto a na to, že je to vlajková loď ČR se mi zdá drahé. Poslední slovo mám tentoktát já, zjistili jsme, že našich původních maximálně 400 000 je utopie a i tak by náš účet skončil na 0 a tak jsem se rozhodla prodat pole což se mi podařilo.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

echo*
hodnocení

3x

Dobrý den, používáme třetím rokem VW Touran 1.6 TDI DSG a je to velmi kvalitní auto, prostorný interiér, kvalitní dílenské zpracování, dobré jízdní vlastnosti, jako nevýhodu snad lze označit jen trochu vyšší cenu než konkurence, ale když se podívám do ceníku tak bych měl rozhodnuto

Touran 1,6 TDI 77 (105) 6stupňová 555 900 Kč ve verzi Comfort Edition -

Rádio RCD 510, Paket Zrcátka, Handsfree, Zpětná kamera, Zimní výbava, Lane Assist, Kožený volant, Automatická klimatizace Climatronic, Palubní počítač Plus, Parkpilot, 16" kola z lehkých slitin "Cleveland", Odkládací přihrádky pod předními sedadly

k2

ale když se podívám do ceníku tak bych měl rozhodnuto
A co je v tom ceniku k videni tak rozhodujiciho?

lidus*
hodnocení

Všem díky, ECHO vám děkuji 2x, vy jste svoji odpověď napsal tak, že jsem na 99% rozhodnutá. Manžel děkuje obvzvláště těm, co mě odradili z citroenu, já mu od počátku říkala "luxus" a v podstatě jsem už nic jiného vidět nechtěla.

lidus*

Vážení rádcové, jednoznačně je rozhodnuto Touran ale TOURAN COMFORT EDITION 1,6 TDI 6G nebo TOURAN COMFORT EDITION 2,0 TDI 6G? Další věc je dobré mít třetí řadu sedadel? (u tohoto není rezervní kolo ale pouze sada lepení). Obojí jsme si nechali zpočítat, rozdíl v ceně je cca 40 000 Kč (každá koruna dobrá ale až tak podstatné to není).

Prosím o vaše zkušenosti a rady, děkuji.L

doplněno 11.12.14 16:41:

Tak vyhrál 2,0 TDI, bez třetí řady sedadel. Často se tu píše, jak dlouhá byla čekací doba na auto před 89, naivně jsem si myslela, že dnes jdu do autosalonu a odjíždím za hodinu novým vozem, po složení 10% ceny to trvá 3-4 měsíce!

layborr*
hodnocení

2x

Nepíšete jestli nové či ojeté?,

jaký motor - benzín nebo diesel?

kolik asi investujete?Za 1/2 cenu touranu se dá sehnat třeba něco jiného

Jen pro začátek , u ojetého důkladně proklepnout, Touran při testu Německého Test Bildu se po 100 000km málem rozpadl a skončil uplně na posledním místě ze všech testovaných vozů , Citrony jsou zase pověstné svými výpadky el. , (kus od kusu ) , a že Grand C4 je celý v el. tak se musí počítat čas od času s poruchami .

doplněno 28.11.14 19:03:

Jen na úvahu , jestli nespěcháte s koupí tak si vybírejte , např, tady je cena o dost nižší , výška je 164 cm,

tipcars.com/...

tady uvidíte kufr - tipcars.com/...

tommmmik
hodnocení

1x

Otec vlastni novy citroen c4 picasso a vlastnil i tu minulou verzi se kterou najel 200 000km bez problemu.

S novou je maximalne spokojen. Kazit se muzou vsechny stejne zalezi co chytnete. Nekomu se poroucha Volkswagen nekomu citroen a nekomu taky ne. Citreon ma nejlevnejsi filtr pevnych castic coz je vyhoda protoze tuhle blbost je snad uz v kazdym dieslu a pokud ho nevytahnete pocitejte s vymenou kolem 150tkm. Jinak poradim nevybirejte z ceniku ale z aut ktere jsou skladem. Usetrite desitky tisic. Podivejte se treba na sauto.cz a dejte si nova auta. Mate jich tam plno za ceny ktere se s cenikem nedaji srovnat. Samozrejmosti je, ze to jsou auta od normalnich prodejcu. Za ty ceny co tady pisete muzete mit treba i automat s kterym se jede lip a hlavne po meste.

treba zde : sauto.cz/...

S touranem jsem nejel ale v hodne jinych volkswagnech jo. Jsou to oboji jak citroen tak VW kvalitni auta.

Pokud zvolite manual lepe se radi s VW ale uz to ani moc nepoznate. Jinak spotreba co ma otec (ne grand) s 1.6E-Hdi je kolem 5litru. Da se dostat i pod i nad podle jizdy.

doplněno 03.12.14 16:10:

Jeste doplnim jak psal echo...kvalita dilenskeho zpracovani je u citroenu na stejne mozna i lepsi urovni.

Jestli jste se divali na x testu s citroenem zjistite(autosalon a zahranicni servery), ze zpracovani kazdy ohodnotil o tridu vise tedy skoro jako premiove.

hodnocení

0x

Já sám za sebe,bez jakéhokoliv rozumového zdůvodnění - CÍŤU !Prostě to berte že jsem citroenář!Od VW mě paradoxně chytlo to nejmenší - VW Lupo -i když jsem spíše pro střední třídu a výš.

pult

trochu přehnané, že se VW na konci testu málem rozpadl! Někdy má prostě někdo na auto smůlu. Třeba VE tiguan, který sdílý stejnou techniku skončil na pátém místě. Strýc má Tourana 2.0TDI s automatem (předface). Letos v březnu, když jsem se pídil po větším autě jsem se ho ptal, jak je spokojen. Blahem si chrochtal. V té době mě tvrdil, že má nejato 256t km. V létě měl první poruchu na autě, když vyjížděl z vesnice a zrychloval. Auto spadlo do nouzového režimu a prostě nejelo. Muselo se repasovat turbo (něco s tlakem, či co). Byla to jeho první závada, jinak do auta leje naftu a mění olej a spotřební věci. Před VW měl lagunu a to byla katastrofa.

Moje tchýně vlastní citroen saxo. Chápu, že to není auto, na které se vyptáváte, ale je z něho nešťastná. Je to pokladnička, do které stále hází peníze. Největší problém je elektroinstalace a spotřeba oleje.

Za mě VW Touran. Každý Vám napíše ale něco jiného, budete stejně nerozhodná, jako teď.

wheeler*
hodnocení

0x
Rozhodne Touran. Kvalitou a TDI se nemuze Citroen vyrovnat.

hodnocení

0x
Ja koncernovy jedine touran :) jen to tdi me nebere (filtr pevnych castic atd..) a tsi me tez nebere :) takze s takovyma motorama neporadim

milan23*
hodnocení

0x
Dobrý den, sousedi si nedávno koupili Yetiho, 1.4 benzín,předokolu,dostali se s cenou někam na 450 tis.Pán je invalida a nemůže si nastupování a vystupování vynachválit.Vozík se dozadu vejde+zvedák do vany a nějaké tašky.Pokud máte nárok na příspěvek od státu, do 400tis se vejdete bez problémů.Též se rozhodovali mezi touranem, ale vyhrála cena a nelitují.
K té C4-problémy s elektrikou-např ŘJ svetel-9000kč, žárovka-4000kč,snímač tlaku pneu 700-1500kč,problémy s odblokováním ruční brzdy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]