Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit spínač světel v palubce, Felicie?

Od: jenik2* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, je nějaký grif, nebo jak by šlo vyjmout spínač světel v palubní dece u Felicie 1.3, benzínové? Jedná se mi o řadu kde jsou spínače mlhovek, výstražných světel. A taky třeba tam kde rozsvěcují potkávací světla (eventuelně do budoucna, ať se pak neptám znova) Jde ten spínač nějak vyndat, aniž bych musel sundat celou palubní desku? V knížce jsem si přečetl že bych měl vyndat celou palubní desku a na celou si netroufám, zatím, protože to bych asi musel vytáhnout i deskou kde je tachometr, otáčkoměr atd. Jestli někdo ví jak vyndat jen ten spínač bez rozebrání palubní desky bud rád za radu. Předem děkuji za rady a odpovědi.

doplněno 28.11.14 14:33:

Zapomněl jsem pozdravit.

Dobrý den :).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Už si to do podrobna nepamatuju, ale podle mě to jinak nejde, než sundat celej kryt s přístrojema (ne celou palubku). Na spínači jsou takový zobáčky, ty je potřeba zmáčknout. Kromě toho se musí odpojit a připojit konektor a ty dráty jsou zatraceně krátký. Poprvý je to opruz, jako všechno, teď bych to sundavání dal za chvíli a šel na *kafe*

doplněno 28.11.14 14:53:

K odkazu, který dal @Dakon: Netřeba vyjímat plastový převod z převodovky (i když uznávám, že to někdy může být rychlejší). Stačí vyšroubovat tu rýhovanou matici a vyjmout náhon tachometru. Rovněž jsem nikdy nehrabal do sloupku volantu, zato šel dolů celý volant, což je u mé Felicie otázka dvou šroubů a jedné matky (označit polohu volantu, aby byla potom příčka rovně). A bacha na airbag, pokud by náhodou byl.

doplněno 28.11.14 18:04:

Tak mi kluci vysvětlete, proč všude píšou, že volant nemusí dolů. Mně tam prostě ten horní kryt sloupku volantu vadil a bez demontáže volantu dolů nejde. Nebo ten plast na štítu prohnete násilím tak, že se to nějak vyhne? Fakt si to už moc nepamatuju, ale určitě jsem špekuloval, jak nesundávat volant, poněvadž na to nebyl k dispozici klíč.

jenik2*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za Vám (Amper) i Dakon(u) za odpovědi. Tak to jste mne nepotěšil :(, doufal jsem že to možná lze, ale jestli tam jsou navíc i krátké drátky tak to asi jinak než s celou palubkou nepůjde. Děkuji za odpověď.

strygo*

Na felicii jsem měnil i budíky bez demontáže volantu stačí jen povolit všechny ty šboubky a ty plastu jsou pryč

hodnocení

1x

je třeba demontovat přístrojovku ty spínače sou zajištěný dvěma pérovými dráty po vytažení vypinače vycvakneš

skoda-club.net/...

doplněno 28.11.14 18:27:

ty spínače sou na obou stranách zajištěný bez demontáže přístrojovky to nepude

Jak vyměnit spínač světel v palubce, Felicie?
jenik2*
hodnocení

Dobrý den, opětovně všem děkuji za snahu mi poradit. Mohli to vymyslet nějak jednodušeji tu výměnu spínačů *nevi*, třeba nějakou formou vycvaknutí ven a zacvaknutí dovnitř,tak aby se nemusela vyndavat celá palubka (přístrojová deska).

strygo*
hodnocení

0x

Zdravím u spínaču jak josu výstražné stačí povolit na každé straně jeden šouber vyndat vetraky (josu jen zacvaknuté) a dirou po vetraku je ze zadu ty spínače jen vycvaknete ven... a u přepínaču světel josu na stranách takové pojistky stačí dva slabší plíšky a z každé strany je zasunou ty zobáčky se odcvaknou a pak už jen vyndáte spínače

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]