Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poprosil bych o názor jestli se něco může stát když se motor neohřeje na 90 C . Mám dieslový agregát 2.0 HDi 80 kw a jelikož chybí spodní kryt motoru,tak se auto rychle chladí a ohřeje se jen na 75-80 C ...Pro jistotu jsem vyměnil termostat s teplotním čidlem abych věděl , že to opravdu není ničím jiným . Jezdím hodně dálnice a i po 450 km najetých v kuse má motor teplotu 75-80 C ...Když pak nechám motor na volnoběh aby se dochladilo turbo tak 90C po čase dosáhne a sahara sepne, jde mi jen o to co se může stát . Jestli třeba nemá olej díky 75-80 C špatnou hustotu a nemůže se vydřít třeba vačka nebo cokoli jiného . Vím,že hodně lidi jezdí bez spodního krytu co sem se tak bavil, ale přesto mi to vrtá hlavou jestli to není pro auto příliš nebezpečné . Za jakoukoli radu díky
Kryt pod motorem údajně pomáhá k lepší tepelné účinnosti,ale hlavně má tu funkci,že snižuje ušpinění motoru od vozovky!
Jinak toto je u PSA běžná věc! Pue 405 nafta běžně ukazoval max 80°C!Nyní C-Xantia 1,8i16V- před výměnou termostatu max 80 v létě,po výměně ,termostat prověřen v hnci s vodou a teploměrem,otevírá jak má!, a přesto teplota při největších hicech v létě ukazuje max 80°c a se sepnutými saharami! Buďto používají špatná čidla nebo jsou tato schválně vyrobena aby ukazovala méně!Prostě pkd v letních tropech nevaří,v zimě topí dobře,neřešte!
diesel : Díky moc za objasnění To , že kryt slouží proti ušpinění je mi jasné, jen mě to vrtalo hlavou jestli to nemůže být i tím proč se nezahřívá
Je to P 406 ... v zimě topí téměř okamžitě a ve vedrech nikdy nevařila, stále si drží těch svých 75-80stC ať se děje co se děje ...v kopcích se teplota taky nedostala k 90sátce ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.