Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: viktor* odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Asi před rokem jsem prodal auto. Koupil jsem ho, užíval asi 3 měsíce a pak ho zase prodal. Ani jsem ho an sebe nepřihlašoval (malý techničák byl ještě na původního majitele), jen jsem zaplatil pojistku. Když jsem ho prodával, dohodnul jsem se s kupujícím, že to všechno vyřídí on sám. Sepsali jsme tedy kupní smlouvu a taky plnou moc. Chci se zeptat, kde zjistím, že auto je už přepsáno a nemám s ním tedy už nic společného? Vím, že je to ode mne nepořádnost, ale já prostě v ten čas neměl jaksi dost času a ani na výběr.

Moc dík, za odpovědi, S pozdravem, Viktor

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro úřady ,resp.CKP- má s autem co do činění poslední osoba psaná v TP /pkd bylo odhlášeno na Vás tak VY!.Tento zápis však neurčuje vlastnická práva,tato určuje jen kupní smlouva (popř.soud!).Od podpisu KS a zaplacení kupní ceny NEMÁTE s autem nic společného!

viktor*
hodnocení

Vaše odpověď me uklidnila. Všechny papíry (kopie smlovy a plné moci, ofocený velký, malý techničák, atd ...) mám. Každopádně v pondělí se stavím na dopravku ať mám v případě maléru náskok.

Zatím děkuji :)

hodnocení

0x

Zjistíte to tak, že dojdete a evidenci vozidel a kouknou se do databáze.

Co jste uvedl za text v plné moci? K čemu jste ho zmocnil? Nevidím důvod, proč by to na sebe dohlašoval. Byl jste v techničáku zapsán na pozici: odhlášeno na Vás.

viktor*
hodnocení

Dobrý večer

v moci bylo tohle:

k veškerým úkonům na odboru dopravy spojených s odhlášením, přihlášením, včetně podpisu, podání dokumentů a ostatních záležitostí, motorového vozidla:

Pane Milane - já se také v podobné věci už jednou vykoupal... řešila to ČKP, a pak PČR (jeden nechtěl platit, tak dodatečně nahlásil vůz jako ukradený, ale v TP jsem byl já... opět ta nešťastná plná moc). Je to už pár let a PČR řešila nahlášení krádeže se mnou po telefonu cca rok poté, co jsem řešil "nepojištění"s ČKP. Všichni měli kopie kupní smlouvy a mé vyjádření vč. kontaktů na v tu dobu bývalého zaměstnavatele nového majitele... pan majitel se tak nějak ztratil ..

Tenkrát mi PČR řekla, že teda děkuje za vyjádření a že to pořeší s úřady díky předchozímu jednání ČKP.. - Vůbec mne nenapadlo to řešit, ale dnešní článek novinky.cz/... mne také trochu polekal...

Můžu si zažádat o nějak On-line? nebo musím přímo na evidenci vozidel? Je to na 50 km cesty :( a času není nikdy dost... Co myslíte?

jmlc, četl jsem včera ten článek,páč se na mě obrátilo asi 5 lidí. Jelikož znám jak píšou noviny, tak ten článek není nestraný. Každopádně jsem pochopil, že stěžovaný (odsouzený) se vůbec nebránil, popřípadě se bránil hrozně mizerně. Hned na začátku špatně postupoval. Jelikož jsem nečetl rozsudek, hlavně zdůvodnění, tak jako by nebyl.

Asi se ptáte, "Můžu si zažádat o nějak On-line?" zdali můžete oslovit evidenci emailem, aby Vám udělala výpis Vašich vozidel? Nebo nač se, prosím, ptáte? Určitě Vám evidence nedodá emailem výpis, páč jak uřednice pozná, že to jste právě vy?

Samozřejmě chápu, že data nepošlou jen tak... Napadla mne věc jako žádost s úředně ověřeným podpisem - písemná. Nebo mailová ve stylu "prosím o výpis vozidel na moji adresu uvedenou v registru", protože aktuálně tam mají mé r.č. i aktuální adresu...

Ale na druhou stranu, v době ekonomických potíží.. předpokládám nutný poplatek min. 100,-Kč.., což oni opět nedokáží on-line...

buss
hodnocení

0x

Za blbost se většinou platí, kdo ví kde je teď. Chci se zeptat, kde zjistím, že auto je už přepsáno a nemám s ním tedy už nic společného? No zásadně na svém místně příslušném OdbDSA. Kdo má, měl TP nepíšete. Věříte cizím více? Pojistku jste jistě zrušil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]