Nejste přihlášen/a.
Zdravím místní štamgasty, vybírám pro kamaráda nějaký schopný BMW E36, už jsme sjezdili asi 5 aut taknějak v okolí, ani jedno nebylo ucházející zespoda co se týče koroze a nebo byl jiný problém. Ale to neni důležitý :D
Máme vyhlídnutý další auta na severu čech a na moravě, ale vzhledem k tomu, že je to delší vzdálenost, tak se nevyplatí se ject jenom podívat a pak ject podruhý a odvést ho, navíc maj pak lidi tendenci když je to už prodaný vyndavat z auta dobrý věci. Problém nastává s povinnym ručením, když to budeme chtít rovnou odvést, zatim jsem to řešili tak, že když se jelo na nějaký nadějný auto, tak se předem uzavřela smlouva a když se nekoupilo, tak se zase zrušila. Jenže je to takový zbytečný, když se pojedem podívat na 3 auta vést s sebou 3 pojistky a navíc se každá musí ještě zaplatit.
Existuje nějaký elegantnější způsob? Když jedu pro auto, ale dopředu nemůžu vědět, jestli ho vezmu nebo, abych s ním mohl rovnou odjet.
Jak to řešíte vy?
Předem děkuji za všechny odpovědi a návrhy!
Já když kupuji auto, tak jedu na pojistku naminulého majtele, ko K.S. uvedu datum následujícího dne a vlastně mám auto "pujčený". Na druhý den si ho pojistím na sebe a zároven zanikne stará P.S.
Jinak při koupi si od majitele beru zelenou kartu + malý tp, pak ho zasílám z5 pův. majiteli na odhlášení.
Děkuji za odpovědi, jet na POV minulýho majitele mě také napadlo, ale nevěřil jsem, že by původní majitel tohle dovolil. Když se nic nestane, tak je to v pohodě, ale kdyby se stala nehoda, tak mmu zrušim bonusy ne? :D
ano - je to jeho riziko...
Běžně už bývá standardem sjednat si při koupi povinné ručení přes internet nebo telefon... je to 10 minut práce...
Pokud vás zastaví PČR a požaduje doklad o povinném ručení, předložíte, co máte a na jejich podnět doložíte do 10-14ti dnů doklad o pojištění - vše ok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.