Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod na nového majitele

Od: petrs* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Rád bych věděl, jak "dotlačit" nového majitele vozu k dohlášení vozidla z polopřevodu. Před časem jsme společně koupili auto, které bylo napsáno na mě (neměl u sebe potřebné doklady) a po rozchodu jsem auto převedl již na něj, do polopřevodu. Zrušil jsem poviné pojištění a veškeré doklady předal novému majiteli. S tím, že chci, aby si auto dohlásil a uzavřel nové povinné ručení . Což dodnešního dne neučinil (placení sankcí ČKP).

Auto je stále v polopřevodu a já mám obavy, aby jsem s tím neměl nějaké problémy, zrušení polopřevodu a sankce za neplacení povinného ručení apod.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

To je stálé téma a v této rubrice je na něj dost odpovědí.Nedonutíte jej, ale ani nemusíte.Podle platného zákona jste udělal všechno správně.Povinnost platit povinné ručení má ten ,kdo je uveden v kolonce odhlášeno na:

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Nechápu, proč chcete někoho k něčemu nutit, nový majitel je svéprávným občanem zrovna tak jako Vy, povinnost registrovat vozidlo na své jméno je mu uložena zákonem.

Va jste udělal co jste měl, zákonnou povinnost jste si splnil a tím to pro Vás končí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]