Nejste přihlášen/a.
Ahoj,potřebuju radu,neustále mě vysychá poslední článek baterky u plus svorky,dolévám tam destilku tak co dva měsíce. Vždycky poznám že už má málo vody tím že auto ráno tíž startuje,po doplnění je to zase všechno v pořádku. Ostatní články nějak neubývají ale tento je pravidelně na suchu,kolem baterie je nateklého spousta takového bílého oxidu
Jedná se o autobaterii caryon 45Ah,podle specifikace by měla být nízkoúdržbová s technologiií CA-CA a je použitá ve voze škoda felicia 1,3MPi 50kw
Dobíjení je zdá se v pořádku,je to verze s klimatizací a alternátorem magneton 90A,napětí bez spotřebičů na volnoběh je 14,3 V,se světly a zapnutým ventilátorem na 4 je napětí 13,4V
CA-CA ve Feldě zrasuješ. Musí mít napětí 14.4 - ,6. Dás e to u Feldy zvednout pomocí usměrňovací diody na kablík k regulátoru. O 0,7V to zvedne hodnotu dobíjení.
Zkus injekční stříkačkou z každé kóje vysát elektrolyt a nalej to postupně po troškách odevšech do té jedné u plusu. Vysychá, protože je to ruplé nebo je tam už jen voda nebo velmi nícká koncentrace kyseliny díky tomu neustálému dolévání.
Bacha na to, že to v mrazu prdne, takže měř všechny články hustoměrem. Nejlepší jsou české hustoměry Držkov. Všude musí mít elektrolyt stejnou hustotu. Jinak bude baterka brzo mrtvá..
Počítám že se jedná o nějakou starou baterii která je již kaput... za 900,- kupte novou a je po starostech.
Baterie je stará cca 3-4 roky,tehdy stála nějak kolem 1200. s ní nejsou žádné problémy když je dolitá,když se ten jeden článek odpaří tak to tíž startuje,po dolití je to zase v pořádku. Spíš by mě zajímalo proč se to děje
Koupit novou baterku není problém,na benzínovou feldu v pohodě stačí ta nejslabší,ale třeba by se dala ještě nějak zachránit
Je třeba se zamyslet nad používáním, časté starty, krátké jízdy a aku je nedobitá a sulfatizuje. Je třeba nabíjet. Zvlášť je to poznat teď, při poklesu teplot. Zkuste změřit kapacitu. Nabíjet desetinou, dvacetinou, impulsy (nabíjecí, vybíjecí). Při startování by nemělo napětí klesnout pod 9,5 V. Riskantní, ale možné je vypláchnutí (popř. revitalizace). Kdysi bylo možné koupit vnitřnosti a vyměnit. Možná někdo renovuje, repasuje, pohledejte.
Tohle je jednoznačně na nový akumulátor. zatím to startuje, protože je nad nulou, až bude pod nulou, nechá tě ve štychu. Kup olověnou klasiku, která tam patří, nebo s větší kapacitou a na pár let budeš mít klid. Já jsem dal za 74 Ah Vartu se vzhledovou vadou (potisk) 1400 a mám klid. Ta originální vydržela 8 zimních sezon.
Tazatel si odpověděl sám: kolem baterie je bílé cosi... je prasklá nádoba baterie a častým doléváním se nic nespraví, stejně už tam je jen většina vody. Zkuste baterku vyndat, dobře očistit a usušit a potom do ni nějakou hadicí foukněte. Ale bacha - chránit oči - náhoda je pitomec. Určitě najdete prasklinu a potom baterku s klidným srdcem zahodíte jako neopravitelnou.
Odpověď všem-dole ani na bokách prasklá není,to jsem kontroloval,ale vytíká to jakýmsi kanálkem který vede od prostoru zátek,jako by to něco vytlačovalo,semtam to vykápne jenom za chodu motoru když se dobíjí-zátky jsou zakryté jakýmsi velkým plastem který se celý sundává
To že baterie CA-CA do feldy nesmí mě nikdo neřekl,když jsem ji před 4 roky kupoval prodejce mi ji dokonce doporučil i když klasická olověná stála stejně že to bude lepší
Jakou baterku by jste mi tedy do feldy doporučili,značku a typ?-to jesli to bude stát o 300 navíc už neřeším,chci aby to vydrželo
Díky moc
Ked uz ide o setrenie- v tomto pripade evidentne ano,odporucim zajst na vrakovisko.Bateriek je tam urcite dost.Pred par rokmi (5/2009) som kupoval aj ja za 10 euro do skodovky 120 lebo som potreboval spojazdnit auto na stavbu.Doliala sa voda,ozivili sme baterku a paradox je ze auto uz je v hutiach a baterku pouzivam podnes vo fabii.Je to udrzbova baterka takze vzdy pred zimou dolejem spolu cca 1dl vody co sa rozdeli do vsetkych clankov- tolko ohladom stracania sa, pripadne odparovania sa vody.To co popisuje tazatel vidim na masivny unik sposobeny prasklinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.