Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posouzení nehody

Od: novada* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, měl jsem nehodu (respektive škrtl jsem zrcátkem o kličku dveří protijedoucího SUV). Jel jsem do kopce - začíná značka - mám přednost v jízdě směrem do kopce. Na hoře na kopci stál pán a pouštěl mě - značka zaniká až v křižovatce, která je až cca 500m výš. Aby zbytečně nečekal, tak jsem to rozjel. V rozšíření jsem jsem ho měl jakoby objet. Jenže za ním jela paní s SUV a jela víc na mé straně vozovky - asi.. Všiml jsem si jí na poslední chvíli a začal jsem brzdit. Brzdil jsem, paní to stočila trošku více na svojí stranu. Jenomže zastavila a já nějak doklouzal NA SVÉ STRANĚ vozovky až k ní.. Jak jsem tam tak klouzal, tak jsem drhl kolem o obrubník - tudíž jsem byl co nejvíce na své straně. Už jsem nemohl víc uhnout.. Tudíž z brzdné dráhy odhaduji, že paní nebyla uplně na své straně. A zrcátkem jsem jí škrábl kličku. Byl jsem tedy nucen sepsat protokol o nehodě. Byli jsme oba tak v šoku, že svědek mezi tím odjel pryč.. Tudíž nevím, čí to mohla být vina. Když bych jel pomaleji, mohla by se vyhnout ale i kdybych jel 300 tak jsem prostě ve své části vozovky a mám přednost do kopce. Každý den tam jezdím a nikdy nebyl problém. Ani když jsem se míjel s dodávkou. Ano, uznávám, že když bych jel pomaleji, tak se to nemuselo stát. Ale zároveň, když by paní v SUV byla víc na své straně - kde před ní byla překážka - za kterou mě údajně viděla ale já jí ne, tak by se také nic nestalo. Myslím, že neodhadla velikost auta. Děkuji za odpovědi

Posouzení nehody

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máte 100% zavinění - zastavila a já nějak doklouzal znamená, že ona NEJELA! Takto se k tomu vyjádří každá pojišťovna.
doplněno 24.11.14 16:24:

i kdybych jel 300 tak jsem prostě ve své části vozovky a mám přednost do kopce
- to znamená, že kdyby tam byla paní s kočárkem, máte přednost a můžete ji sméct?

novada*
hodnocení

ne.. to neznamená.. žádná paní s kočárkem tam nebyla.. na chodníku nikdo nebyl - bylo tam vidět .. Mam přednost v jízdě směrem nahoru - je tam na to i značka

hodnocení

0x

Dokážu si představit popis situace, že jste viníkem vy, nebo ta paní. Určitě nelze 100% sdělit, že (ne)jste viníkem. Kde je výpověď paní?

Zde: jedu poklidnou jízdou, proti mne se z kopce řítí auto, uzká cesta, tak zastavím a čekám..

a prásk, on do mne normálně vrazil...

jedu z kopce, paní proti mne jede prostředkem vozovky, blikám aby si jela po své straně, začnu brzdit, abych odvrátil nehodu, paní zastavila, vytvořila překážku, a já to nemůžu ubrzit, když mi vjela do pruhu...

kolik metrů je ta brzdná čára? Jak je široká silnice? GPS místa..nákres a podobně..

tipnu si, skončí to 50:50

novada*
hodnocení

Nechci to rozpitvávat.. Byl jsem na pojišťovně a tam mi řekli, že takovou prkotinu nebudou řešit.. Dočetli se v protokolu, že pani uvedla že má havarijko a tím to pro ně hasí.. Dostal jsem nový čistý protokol a nazdar. Jinak tou předností myslím to, že pán mi tu přednost dával a paní mě viděla ale přes to nějak extra neuhnula a v tom úzkem místě jsem byl jakoby v právu.. Brzdná čára nevím kolik je metrů ale bez ABS se prostě brzdí celkem špatně. Takže se budu muset už dohodnout čistě s paní, jak se to bude řešit. Jinak ta paní skutečně jela ale lekla se a zůstala stát na mé půlce a cvakla mě mezi její auto a obrubník.

doplněno 24.11.14 16:43:

Prý nebyly policajti, paní mohla mít kliku již podřenou a takové věci.

asd*

Je to na vás, je tu velké rozpětí a viník může být ona ale i vy. V podstatě záleží na vaší dohodě kdo se prohlásí za viníka. Od "zastavila jsem a chvíli stála, on si myslel že projede, ale těsně přede mnou mu došlo že ne a už to neubrzdil" po "náhle vjela na mojí polovinu a už nešlo zastavit".

Jde tu o spoluúčast havarijky, možná i o zvýšení ceny hav. kvůli události.

Pokud chcete aby to šlo z vašeho POV: "že takovou prkotinu nebudou řešit" - policie být nemusela, kliku podřenou neměla (chcete obvinit z podvodu = dejte mi to písemně) vy jim předáváte vyplněný záznam o nehodě a řešit to musí. Viník jste vy viz výše. Necháte si potvrdit převzetí a nazdar.

novada*
hodnocení

Uvidím, nějak se s ní dohodnu na kompenzaci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]