Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek za zhodnocení vozu po nehodě

Od: petasned* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, měl by někdo zkušenost s podobnou situací.

Po dopravní nehodě OA a kamionu způsobené řidičem kamionu byl sepsán Záznam o dopravní nehodě (nevolala se PČR). Hned ten den (21.5.) jsme DN nahlásila na pojišťovnu viníka, k dnešnímu dni (28.5.) viník nehodu nenahlásil, já mám vozidlo nafocené likvidátorem, domluvený servis. Likvidátor mi sdělil, že vzhledem ke stáří vozu dojde pravděpodobně výměnou jednoho dílu ke zhodnocení vozu a bude třeba asi něco doplácet.

Viník však nehodu ještě nenahlásil, tak se obávám aby pojišťovna vůbec opravu smluvnímu servisu proplatila a nemusela ji nakonec platit já. A také je možné nechat naúčtovat zhodnocení vozu viníkovi?

Velmi vám děkuji za odpovědi!

Přeji všem krásný den a hlavně pohodu :)

Petasned

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestliže zvolíte opravu tak, že vozidlo se Vám zhodnotí, tak to zaplatí...

přeci vy!

hodnocení

0x

Mně se stala nedávno taky nehoda,kde paní do mě nacouvala poškodila mi světlo a přední kapotu.Policie u toho nebyla.Likvidátor její pojišťovny mi řekl,že pokud ona nehodu nenahlásí,tak pojišťovna mi nic neproplatí! Ona to naštěstí nahlásila a já dostal do 14 dnů peníze.Můj známý mněl taky nehodu,kterou nezavinil,byla u toho policie,viník však nehodu nenahlásil a smál se mu do očí.A teď dobře čtete...Známý si sehnal právníka a ten ty peníze z toho člověka dostal včetně úroků,ale kdyby neexistoval záznam o nehodě od policie,tak by i ten právník s tím nic neudělal.Bylo by to jen tvrzení proti tvrzení.Tím chci naznačit,že pravděpodobně své peníze od viníka nedostanete.Bohužel...

po právní stránce nemusí viník nahlásit, přesto dostanete od pojišťovny náhradu. Musíte mít ale písemně od viníka souhlas s vinou.

doplněno 28.05.09 19:37:

čekám...

petasned*
hodnocení

Moc děkuji za Vaše odpovědi, i když to zatím pro mne moc pozitivně nevyznívá :( věřím, že to nakonec dopadne dobře.

Píšete, že by pomohl písemný souhlas viníka s vinou. Mám od něj podepsaný Záznam o nehodě, kde souhlasil s tím jak DN proběhla svým podpisem. Myslíte, že by to mohlo stačit?

Samozřejmě že to stačí, dojděte do jeho pojišťovny a žádejte plnění. Mají na to snanoven počet dní a zatím si rozmyslete, jak budete požadovat plnění. Pokud si najmete právníka, pomůže i s dalšími náhrady. amozřejmě můžete požadovat i náhradu po viníkovo podle občanského zákoníku, ale to je na dlouhé psaní...

petasned*
hodnocení

Děkuji :) Do Občanského zákoníku se podívám a zkusím nastudovat. do právníků se mi nechce, to pouze v krajním případě. Ještě to zkusím ať to také nahlásí.

Děkuji

sám to nezvádnete a budete mít jen to pojišťovna vyplatí.

petasned*
hodnocení

Já myslím, že víc nechci, jen případně proplatit i případné zhodnocení auta opravou. To bych chtěla pořešit tím, že se faktura nechá vystavit na viníka.

zhodnocení Vám nikdo nezaplatí!

doplněno 28.05.09 21:54:

u starého aut aby Vám dali nové dveře ze značkového servisu, to neprojde, Budete si muset doplatit, nebo požádat o "čínské"

celp*

Souhlasím s panem Milanem.Zhodnocení platíte sám ze svého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]