Nejste přihlášen/a.
Ahoj dnes jsem udělal papíry na auto. Ale dělal jsme je benzíňákem a koupil jsem si diesla! Prosím vysvětlete mi jaký mne čeká rozdíl ve stylu jízdy?!? Díky moc za cokoliv! Tom
Hlavni rozdil je, jake palivo se do toho leje. Takze u stojanu premyslet. Naftovou pistoli do benzinoveho hrdla nestrcis, ale naopak jo. Takze bacha.
Jinak co se tyce rizeni je to prast jako uhod.
Hlavní rozdíl je v tom, že maximální kroutící moment, tedy i výkon Vám poskytne motor TDi už při necelých 2000 otáčkách, a nad tuto hranici v podstatě zůstává zachován v jejich celém rozsahu, je proto zbytečné naftový motor při roujížění se příliš vytáčet, naopak s benzinovým motorem 1.2 HTP nebo 1.4 MPI budete mít možnost využití maximálního výkonu napříkalad až v rozsahu 4.000-5.000 otáček,jinak řešeno, s naftovým motorem mimo město pojedete plynuleji a nebudete muset tak často řadit a podřazovat, poznáte to hlavně při předjíždění, motor TDI má slušný zátah, předpokládám že máte 74kW / PD, i když to není žádný sportovní agregát, s lehku Fabií slušně zacvičí, což poznáte při jízdě v táhlém těžším kopci, kdy většina slabších benzinových aut začíná ppostupně ale jistě "vadnout", ale Vaše Fabie bude dál zrychlovat...Takže rozdíl je jasný, zbytečně nevytáčet, využívat kroutící moment naftového agregátu a zbytečně nepodřazovat, auto má jinak odstupňovanopu převodovku, rychlostní stupně jsou "delší", protože sou převody těžší vzhledem k výkonu motoru, Fabia bude trochu těžší než benzinová, využívat setrvačnosti a moc nebrzdit, při plynulé jizdě budete příjemně překvapen spotřebou, která nikdy nepřesáhne hranici 6 litrů,a to ani při jízdě po dálnici kolem stočtyřicítky-stošedesátky v kombinaci se sportovnější jízdou mimo město..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.