Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se řídí auto diesel vs benzín

Od: 2874® odpovědí: 10 změna:

Ahoj dnes jsem udělal papíry na auto. Ale dělal jsme je benzíňákem a koupil jsem si diesla! Prosím vysvětlete mi jaký mne čeká rozdíl ve stylu jízdy?!? Díky moc za cokoliv! Tom

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Diesel to není moc informací.Navíc styl si vypěstujete sám.

dusatka*

A navíc, pokud jste dnes dělal papíry, ten rozdíl nemáte moc šanci poznat. Soustřeďte se zatím na to, neplést si dvojku a čtyřku, přečtěte si k autu návod a ostatní přijde samo ;)

hodnocení

1x

Hlavni rozdil je, jake palivo se do toho leje. Takze u stojanu premyslet. Naftovou pistoli do benzinoveho hrdla nestrcis, ale naopak jo. Takze bacha.

Jinak co se tyce rizeni je to prast jako uhod.

hodnocení

0x
Pokud nemáš výkonější diesel tak nečekej akceleraci hlavně při vyšší rychlosti, ale je to výkonu a snad ještě to že na pětku jde jet 50-160km/h..aspon u mě to tak je...

jacek*
hodnocení

0x

hlavní rozdíl je ve startování -nepřidáváš plyn.

a potom v zimě , ale na to je ještě čas.

celp*

Taky je rozdíl mezi motorem ve 20 let staré šunce a Volvem CX60.Že jo.

vosikac*

*ee* Já nepřidávám plyn při startování ani u benzínu z roku 95 ... *smich*

hodnocení

Koupil jsem Fábii Kombi, 1.9TDI.Rok výroby 2006.

nespokojenyurednik

Hlavní rozdíl je v tom, že maximální kroutící moment, tedy i výkon Vám poskytne motor TDi už při necelých 2000 otáčkách, a nad tuto hranici v podstatě zůstává zachován v jejich celém rozsahu, je proto zbytečné naftový motor při roujížění se příliš vytáčet, naopak s benzinovým motorem 1.2 HTP nebo 1.4 MPI budete mít možnost využití maximálního výkonu napříkalad až v rozsahu 4.000-5.000 otáček,jinak řešeno, s naftovým motorem mimo město pojedete plynuleji a nebudete muset tak často řadit a podřazovat, poznáte to hlavně při předjíždění, motor TDI má slušný zátah, předpokládám že máte 74kW / PD, i když to není žádný sportovní agregát, s lehku Fabií slušně zacvičí, což poznáte při jízdě v táhlém těžším kopci, kdy většina slabších benzinových aut začíná ppostupně ale jistě "vadnout", ale Vaše Fabie bude dál zrychlovat...Takže rozdíl je jasný, zbytečně nevytáčet, využívat kroutící moment naftového agregátu a zbytečně nepodřazovat, auto má jinak odstupňovanopu převodovku, rychlostní stupně jsou "delší", protože sou převody těžší vzhledem k výkonu motoru, Fabia bude trochu těžší než benzinová, využívat setrvačnosti a moc nebrzdit, při plynulé jizdě budete příjemně překvapen spotřebou, která nikdy nepřesáhne hranici 6 litrů,a to ani při jízdě po dálnici kolem stočtyřicítky-stošedesátky v kombinaci se sportovnější jízdou mimo město..

hodnocení

Dík za vyčerpávající odpověď,fakt moc díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma diesel vs benzin

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]