Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s mou fabii 1.4mpi r.v 2001 50kw. Najeto podlé tach. 180tis/km.
Už delší dobu řeším nepravidelné škubaní volnoběhu, někdy to cítím až v sedačkách. Tet se objevil větší problém, při stabilní jízdě většinou při pate rychlosti auto přestane tahat cca. 2s, pak cukne a netahá vůbec jak kdyby došel benzin. Vypnu a zapnu kliček a motor normálně nastartuje a jedu dal. Stane se to cca. Co 40km. Další problém, když jedu do kopce tak cítím menší škubání v motoru. Včera už motor nešel nastartovat vůbec, motor se točil ale ani škrknutí. Dnes ráno jsem přišel k autu a na po třetí to chytlo. Diagnostika neukázala žádnou chybu.
Výměny
11/2013 Olej, olejový filtr, vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky.
08/2014 Olejové čidlo, těsnění pod hlavou, olej, olejový filtr, termostat, chladič, vodní nádoba.
Motor sem tam cukal i po servisu 11/2013.
V čem může byt prosím problém?
Napadá mě taky ještě vyčistit klapku vzduchu, ta mívala za následek kolísání otáček. Ale po zpětné montáži je snad potřeba zkalibrovat přes diagnostiku
mám tu samou fabii jen 44kw trpní na to že hnijou dráty pod vzduchový boxem řešení neboli ochrana jak aby nehnily , přidelej je plastovou páskuněkam vejš aby nelezeli v té vaničce kde se drží voda nebo vyčisti škrtící klapku já měl kolísaý volnoběh že to lítalo z 950otáček na 500otáček vyčistil sem luxusně klapku benzínem a je to v pohodě a jeste trpí na zapalovací moduli docela drahá zalezitost kolem 2000kč já ho mám zrovna špatný ale mě tam svítí kontrolka motoru a na diagnostice mi to ukazalo ten modul na 3tim válci
Sviecky maju byt NGK.Skontroloval si ich sfarbenie?Cukanie moze sposobovat vadny vstrekovac.Pozrel by som na chybove hlasenia z VAG-u.Pokial je tam nieco s davkovanim paliva tak je to ono.Dalej by som skusil zapalovaciu listu ku svieckam.drzia ju 2 ks imbusovych skrutiek.Mozno je len zle nasadena.Kablovy zvazok-tam to staci odbalit a precistit ten odtokovy kanalik.Co tak skusit zmenit cerpacku a dat kvalitnejsi benzin?Este ma napada skrtiaca klapka a jej defaultne nastavenie popripade ci sa nezasekava v plyvom znecistenia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.