Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dávají v současné době při závěrečné zkoušce nějaké otázky z techniky nebo údržby apod? V autoškole nás naučili jen základní výbavu a nic dalšího. Jak to je nyní?
Ahoj,
Autoškolu jsem udělala teď v září, konečně... Udělala jsem ji až na 3 pokus. Na prvních dvou pokusech jsem nasedla do auta zkontrolova zdracadla, pokučil mě a jelo se. Na té poslední jak na potvoru, náš učitel říkal že má take moresy raz do roka, tak nás (bylo nás tam 5) začal u toho auta zkoušet. Otevřete mi kapotu, pak se nás ptal kde se lije olej, jaká má být vylikost pmneumatiky, kde se dáva voda do odstřikovačů... Takže podle mě klidně tě můžou zkoušet.
Technika by měla být povinná. Ale neučí se. Alespoň shlédni videa. Spousta lidí je tak antitalentní, že stejně třeba dají do svítilny brzdového světla žárovku 10W místo 21W a jezdí... Ti horší nesvítí vůbec a to třeba i v situacích, kdy je mlha a mají dení světla nebo normální obrysová a tlumená bez mlhových.
Neučí se totiž kontrolky a přitom jsou symbolicky piktogramem vyjádřené ve všech autech stejně!
Takže pokud je zájem, tak videa. Pokud se jen vyčůraně ptáš a čekáš známou odpověď, že neučí a těšíš se, že budeš mízt klid, tak nazdar...
Počítej i s tím, že autoškoly záměrně málo učí a pak rády vyhazují. Je to o penězích podojit lidi. Nic nového. Jako Bčkař by jsi měl mít 2 hodiny jízd s malým přívěsem, protože jak jistě víš ho při B můžeš táhnout (celková max 750kg).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.