Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám daewoo matiz a přišel jsem na to, že mi ubývá kapalina v posilovači. Při zhlédnutí podvozku jsem zjistil, že kapalina prosakuje ve spodní části řízení..jako by pod pastorkem. Je tam taková zátka skrze kterou to prolíná. Nevíte někdo co to je za zátku? Můžu ji zkusit nějak vyloupnout a zkusit zatmelit?
Nedokážu si to úplně představit,ale pokud je tam zátka která jde vyloupnout a prosakuje to jí tak spíš koupit novou než tmelit,tmel by se mohl dostat dovnitř řízení a třeba ucpat nějaký kanálek nebo odrovnat čerpadlo
"Tak to utesnim zvenci a mozna to pomuze"
Nepomůže. Kapalina je mastná a pod tlakem, takže na tom asi nic moc držet nebude. Jakékoliv opatlávání čehokoliv čímkoliv zvenku (nejen u auta) je fušeřina, možná pár dní fungující, ale problém trvale neřešící.
Mám tak utěsněnou převodovku na felicii a drží to už rok. Byla na ní prasklina, vypustil jsem olej odmastil, zatmelil a po zatuhnutí tmelu zase napustil olej. Rok to drží a v pohodě. A to jsem vyloženě tu prasklinu jen přejel tím těsněním - necpal to dovnitř, protože se to ani nedalo. Tady je možná větší tlak tak uvidíme, ale během dvou dnu co to auto mám v garáži tak se tam neobjevila ani kapka...takže to doopravdy leze jen za chodu.
Myslím si že to neklapne,převodovka na feldě je věc jiná,tam není olej pod tlakem ale jen líně prolíná,v řízení pokud to prolíná za chodu tak musí být i určitý tlak který tmel odloupne a stejně to bude prolínat na novo. Možná než tmel na motory,který funguje dobře jen mezi spoji(například vana na blok) ale samotný na kovu moc nedrží,tak zkusit spíš něco jako autoseal,taková pasta kterou se lepí a těsní třeba blatníky ke karoserii,na kov to dobře přilne a dost to vytvrdne ale zároveň je to pořád trošku elastický- Důkladně odmastit nějakým nitroředidlem a po obvodu ty zarážky to napatlat
Jestli zátka nejde dolů tak asi by pomohlo překrýt to jiným víčkem.Prostě vyvrtat okolo původního víčka do hliníku posilovače dírky pro závity.Nové víčko pak přitáhnout okolo šroubky.Dát tam alespoň papírové těsnění.Lepší by byl těsnící O kroužek,jestli se tam jěště někam bude vejít a udělat pro něj v novém víčku drážku.Víčko vysoustružit na soustruhu
... a pak místo víčka za pár korun nechat vyměnit celý posilovač řízení
dsd - nejde o zvládnutí, v časech minulých si člověk musel poradit se složitějšími věcmi (protože jiná možnost nebyla). Jde o několikahodinovou práci, potřebě speciálního nářadí (soustruh a závitníky doma každý nemá ) a jistou šikovnost, pro výsledek značně nejistý. V dnešní době, kdy není problém nechat v servisu posilovač přetěsnit, je to práce trochu dost zbytečná. A myslím, že profesionální oprava ani nevyjde dráž.
Nehledě na to, že takhle nalisovaná víčka mají často funkci pojistky přetlaku. Takže když takovou pojistku překryjete pevným víčkem můžete se dočkat i dost nemilého překvapení (zvlášť u posilovače řízení). Takže blbec možná žasne, ale zase si někde nerozbije zbytečně hubu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.