Nejste přihlášen/a.
A pro jakou vadu ho chce vrátit? Případně bych na to tedy přištoupil, ale s tím, že se započte půjčovné za sobotu, neděli, pondělí. Ty vo*e já sháním filcku a pokud není shnilá na prach tak za 7t. je to ještě dobrá cena. Holt je to staré auto a ne vše slouží navěky.
A nebo poslat do prdele ať si to dá k soudu, zaplatí znalce, zaplatí soudní poplatky, atd, atd a než soud rozhodne z auta bude prach a stejně bude mít prd.
Nevím jak seznámili s vadami, předpokládám, že je to v KS. Co mohli najít dalšího, o čem jste jim neřekli, zamlčeli? Dokážete, co jste jí řekli o stavu, projeli se? Policii je po tom PRDLAJZ! Co je to nepojízdné? Za 7 tisíc se soudit? No zvažte, vy nejlépe víte co jste prodali. Odhlašte na ni, zašlete TP, zrušte pojistku a uvidíte.
doplněno 18.11.14 19:17:PM a někteří jste nezachytili, že máme nový OZ, neopíreje se o všecko, co kdo strčí na int. Postačilo si ten odkaz na §§ přečíst, před čím vás chrání! Ale je zbytečné je vypisovat, jde o obsah. A ono byl rozdíl, zda KS podle OZ či podle ObchZ.
Souhlasil bych - ale předá ve stavu v jakém ho převzala (pojízdné) a zaplatí opotřebení za dobu co ho měla. Jinak slušně poslat do háje, ať vám to dá písemně. Pak jí písemně odpovíte - zopakujete požadavek předání ve stavu jak převzala + opotřebení a ať si to vymáhá soudně (na to se vykašle pokud má rozum)
Kupní smlouva měla být sepsána nejlépe podle vzoru,např. na
brzyvozy.cz/... - tam je vše. Ale i když Vaše smlouva tyto náležitosti neobsahuje,je podle OZ platná.
Dotyčná paní si plete ustanovení Občanského zákoníku. U smlouvy mezi dvěma občany platí ustanovení OZ 1724 a další. Pro tento případ říká OZ v 1765 následující - cituji
Dojde-li ke změně okolností tak podstatné, že změna založí v právech a povinnostech stran zvlášť hrubý nepoměr znevýhodněním jedné z nich buď neúměrným zvýšením nákladů plnění, anebo neúměrným snížením hodnoty předmětu plnění, má dotčená strana právo domáhat se vůči druhé straně obnovení jednání o smlouvě, prokáže-li, že změnu nemohla rozumně předpokládat ani ovlivnit a že skutečnost nastala až po uzavření smlouvy, anebo se dotčené straně stala až po uzavření smlouvy známou. Uplatnění tohoto práva neopravňuje dotčenou stranu, aby odložila plnění.
Z toho pro Vás vyplývá následující : kupec se může domáhat obnovení jednání s prodávajícím,pokud dodatečně zjistil zvlášť hrubou závadu,kterou nemohl při koupi předpokládat. /což u starého auta předpokládat musel/.
Následující paragraf říká :
Nedohodnou-li se strany v přiměřené lhůtě, může soud k návrhu kterékoli z nich rozhodnout, že závazek ze smlouvy změní obnovením rovnováhy práv a povinností stran, anebo že jej zruší ke dni a za podmínek určených v rozhodnutí. Návrhem stran soud není vázán.
Pro Vás vyplývá toto : o neplatnosti kupní smlouvy může rozhodnout jen soud. Návrh se všemi náležitostmi musí podat kupec. Tečka. Takto informujte protistarnu,popř. Vám takové sdělení naformuluji.
Sdružení obrany spotřebitelů ,poradna Šumperk - makon @asociace-sos.cz
Jinak jsou zde jen dohady
Já bych to viděl takto-asi tomu nerozuměli,auto šoupli do servisu a ten vidí neznalé a tak che vytřískut majlant!
Jednoznačně jak píší někteří- něco v tomto stylu: ano,vrátím Vám peníze a vezmu auto zpět ale ve stejném stavuv jakém Vám bylo předáno a od kupní sumy odečtu určitou sumu jako půjčovné a kilometrovné dle tarifů půjčovny aut!Pkd nesouhlasíte-obraťte se na soud který o tomto rozhodne!
Jo a ještě doporučit že neustálé otravování SMS-kami či voláním je trestné a pkd neustanou,podáte trestné oznámení!
Zdravím,
před třemi lety jsem prodával 15 let staré auto.Do kupní smlouvy jsem napsal závady o kterých jsem věděl a zároveň jsem do smlouvy dal dodatek,že stav odpovídá stáří a s tím je třeba k této koupi přistupovat.Součástí smlouvy byly i fotografie aktuálního stavu vozu.A to jsem to prodával kolegovi z práce.
Jinak bych ve Vašem případě udělal totéž co ostatní radí-naúčtovat půjčovné,nebo že to se slevou vezmete zpět.V krajním případě by se taky mohlo stát,že vozidlo mohlo být použito k nějaké trestné činnosti,i když je to asi nepravděpodobné.Ale pochybuji,že se kupec s Vámi bude chtít soudit,to by se celkem jistě nevyplatilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.