Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskle čelní sklo

Od: roliman odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Dnes jsem jel se svým dědou autem pro material, já mel svoje on mel svoje jel jsem krokem tak jsem mu ukázal , že mě má předjet a jet jako první, najednou mu z gumy střelil kamínek přímo do meho čelní skla , a trochu to prasklo , děda souhlasil že se to zaplati z jeho pojistky, sepsali jsme spolu protokol, a teď mi poraďte děda bydlí daleko cca 100 km, jezdím mu tam občas pomoct na chalupu, mám, to zanést na jeho pojištovnu nebo jak postupovat dál děkuji,

Hezký den.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přesně tak, vyplněný záznam o DN na pojišťovnu viníka (Váš). Viník to samé, jedno kde.

asd*
hodnocení

1x

jj, záznam o nehodě dát na pojišťovnu viníka.

Ještě si spočítejte jestli mu pojišťovna nezdraží pojistné a nevyjde to dráž než zaplatit ze svého.

Asd-všechny pojištovny slibovali,že v takovém to případu navýšení neřeší neb je to věc kterou nelze ovlivnit! Toť ale otázka zda to ta která neučiní.

osobně jsem měl 3 škodní - jednou za 15 000 na cizím a 2x své-čelní z připojištění skle k PR ,nenavýšili nic.

doplněno 26.11.14 16:23:

ČSOB-poj. skla do 5000kč s SÚ 500,- přičemž při výměně od fy.autoglasautosklo bez SÚ (poj má stouto smlouvu) poprve doplate 329kč přes 5000 a podruhé nic.Zavolal jsem na autosklo ,zadal info dle jejich potřeby,dohodl se termín-přijel technik,nafotil sklo, a TP ,vyměnil opět nafotil a odjel!

Moc bych Vás poprosil o název pojišťovny - já to řešil 2x a vždy se bonus krátil o 36 měsíců :(

Od jisté doby mám tedy i na starém krámu připojištění čelního skla.

doplněno 26.11.14 16:28:

jsme se minuli s odpovědí a vnitřní poštou ... já myslel, že to je z POVinného ručení viníka dle prvotního popisu tazatele - ne z připojištění čelního skla.

Připojištění samozřejmě nemá žádné bonusy a plnění z nich nemají vliv na bonus HAV-POV.

tomibender*
hodnocení

1x

Jako jakoukoliv jinou nehodu. Nebo zavolejte na vaši pojištovnu, tam vám zcela určitě poradí. Na jeho pojišťovně pak uplatníte náhradu škody. Pojistné by mu zvednout neměli, ale záleží na pojištovně. Třeba před rokem a půl jsem vjel pod kamion, škoda 22.000 (mlhovky a světlo) a žádné krácení bonusů se nekonalo. Ale pak každopádně dejte vědět, jak jste uspěl a jestli mu to pojistné taky nezvýšili. Mám to sklo dost poškrábané, tak by se mi hodilo nové :)

jyri*

jo :D hele mám allianz mám opel astra H krásné auto nepoškrábané zkrátka udrzované ale to je jedno auto mám 7 let pojistovna furt stejná a v lete sem si vsiml ze mám uz sklo poškrábané kamarádka co delala drive na pojistovne rekla ze mi to neuznají ze na sluničku jde videt že je poškrábané tak sem vzal Ďulčík kladívko zaťal zuby zavřel oči a udělal jsem si tam tečku na pojištovně mi rekla od čeho to mám rekl sem ze jsem jen za nakladakem a vyletel mu kamínek uznala to vyměnily mi čelní a platím furt stejně a ani bonus nezmizel jen mi toho auta bylo líto kdyz sem do něj mrsknul dulčíkem :D

asd*

Kolik jsi zaplatil za těch 7 let, nebylo to náhodou na výměnu okna? Jsi nemusel nic rozbíjet ale nechat vyměnit, a bez pojistného podvodu ;) Jasně, zákon schválnosti, když je nepojištěný tak při smůle to může být jedno okno za týden. Ale co vidim kolem sebe, tak se pojištění skel nevyplatí - zas tak často se to nerozbíjí a pojistka vyjde dráž než šetřit a koupit sklo za svoje. Já měl ruplý zatim 4 okna a vychází mi to na jedno auto ca jednou za 20 let...

strygo*
hodnocení

0x

I když to dáte na jeho pojisktu tak příjde o 10% bonusů...

doplněno 26.11.14 16:28:

Normálně sepište záznam o DN jděte s ním na dědovu pojištovnu nahlásit on to tam musí také nahlásit jakože s tím soushlasí a pak přijede většinou likvidátor a ohodnotí výměnu

doplněno 26.11.14 17:05:

Sama výměna připojištěného čelního skla může být bez jakýchkoliv starostí. Většina skloservisů za vás komunikaci s pojišťovnou obstará.

Stačí jen přijet, mít s sebou potřebné doklady, podepsat plnou moc, na jejímž základě servis pověříte jednat s pojišťovnou vaším jménem, a pak už si jen vyzvednete opravený vůz. Pokud na takový servis nenarazíte, pak je třeba volat na zákaznickou linku vaší pojišťovny, kde vám doporučí nejbližší smluvní servis a sdělí i další pokyny, jak postupovat.

petrzach

Na pojištovny se už většinou nechodí. Najdete si ve vašim městě firmu která se výměnou okna zabývá a ta vám okno vymění. Zápis o nehodě se sepíše tam a pak jde papírování jenom mezi firmou a pojištovnou. Vám pak po nějakém čase příjde dopis od pojištovny kolik za vás firmě zaplatila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]