Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodový systém

Od: droidd odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat

dneska jsem přejel přejezd, který začal blikat těsně předemnou a hned jsem dostal 1000 pokutu a určitě nějaký body. V seznamu přestupků je to braný jako nejtvrdší přestupek a je za něj 7 bodů. Jelikož jsem řidič kriminálník pouze hodinu, nevím jestli dostanu všech 7 bodů, nebo jestli se jedná o rozpětí mezi 0 a 7 body a pouze úředník na úřadě rozhodne kolik vlastně dostanu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

je jenom jedna hodnota

sedm na tvrdo rozmezí neexistuje

gumidek*
hodnocení

2x

Záleží na situaci, zda by si stihnul bezpečně zastavit. Je to jako projet na oranžovou - červenou do křižovatky. Teď už je pozdě. Pokuta je a těžko posoudíme, kde se to stalo, kolik metrů před kolejištěm a kdy začalo VUD blikat.

7 bodů natvrdo. Nejedná se o rozmezí. Ještě se to dá smáznout školou smyku tuším...

Bodů máš 12 a maže se to automaticky po roce bez přestupku.

doplněno 17.11.14 22:41:

Váhu to má stejnou, protože na červené v křižovatce nehrozí takové následky jako při střetu s vlakem.

Gumídku-jem malinká oprava-pkd máš 12 dobů-jsi bez ŘP! Za přestupky se dávají!

dr*
hodnocení

Těžko se to posuzuje no ... oni jeli za mnou a viděli to z větší dálky. Zastavit bych určitě stačil, stačilo na to prostě dupnout. Spíš si myslim, že ten paragraf je pro takový případy co se rozhlídnou na blikajícím přejezdu a když nic nevidí tak prostě jedou. Já jsem hrozně nekonfliktní člověk a rozhodně se nehodlám s nikym hádat a tahat se po úřadech.

Trochu mě zarazilo že jsem stejně obodován jako neposkytnutí pomoci, jízda bez řidičáku nebo nehoda s usmrcením.

layborr*

O ni jeli za mnou a viděli to z větší dálky - KDO? PČR? záznam mají?Pokud ne je to tvrzení proti tvrzení , ale to jste asi potvrdil na místě ,ted už těžko s tím něco zmůžete ,

Mě taktéž tvrdili 3 poliisté že jedu na červenou , neuspěli .

trtr

Zdravím, pokud zastavit šlo, tak jste měl zastavit, ale pokud nešlo, tak nejde nic dělat. Kolikrát ve městě je to tak hustý, že dupnout na to je o to, aby Vás tam někdo natlačil.

P.S.: Byla u nás porucha přejezdu a asi 3 dny trvalo než to opravili. Během této poruchy to sporadicky začalo blikat, ale nic třeba nejelo a kamarád, aby tam nečekal, když věděl, že tam problém je (viděl tam pracovníky ráno když jel jak dávají signál), tak se rozhlídnul a normálně to na signál stůj přejel. Ihned majáček a už to na něj zkoušeli. Řekl jim, že už druhý den je tam nahlášena sporadická závada a že když se rozhlídnul a v dálce na obou stranách vlak neviděl, tak to přejel (pracovníci dráhy tam nebyli). Nechali ho být a dali mu za pravdu, že v tom případě by tam stál snad celý den a také se to tam štosovalo, protože každý neměl na to přejet. Co je ale důležité, že se jednalo o přehledný úsek a vlak byl osobní motorák, elekřina tu není. Kdyby to byla elektrická souprava, tak by to asi nerisknul (vyšší rychlost vlaku). Každopádně s vlakem si není radno zahrávat. I když by to zabrzdil strojvedoucí třeba na 20 km/h, tak v autě je to totálka- větší energie díky vyšší váze soupravy. To samé tramvaj, když nevím, tak raději stojím a nechám projet.

asd*

Měl jsi nesouhlasit a tvrdit že jsi už nemohl bezpečně zastavit - je to jako jízda na oranžovou. Pokud jsi zastavit mohl tak jsi zastavit měl a pokuta je na místě. Vlak je vlak a průšvihů je u nás víc než dost... Body = už to tu padlo.

bambula*
hodnocení

1x

Zaplatil jste tak s tím souhlasíte

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Je to tak,jak píše bambula®.Zaplacením pokuty souhlasíte se svým přestupkem.Na pravidelném školení řidičů nám to vtloukal do hlavy jeden velmi dobrý instruktor.Mně se něco podobného stalo na přejezdu s busem plným lidí a navíc v protisměru přijížděli pomahači.Jeden z nich začal zuřivě gestikulovat,tak jsem mu ukázal fako.Doufal jsem,že to otočí a na zastávce si to vyříkáme.Já měl na výběr,zastavit jsem prudkým bržděním sice mohl,ale všichni cestující,kteří stáli, by skončili na podlaze.Neriskoval jsem ani srážku s vlakem,protože signalizace se rozsvítí s určitým předstihem a stane-li se tak 5metrů předemnou neriskuji nic.

asd*

PS: dobrá rada - v Německu pomahačům fako neukazuj, vyjde to hooodně draho.

Já mám zase zkušenost s autobusákem, který vesele vjel na blikající a měl co dělat aby stihl ujet před nárazníkem - zadek autobusu ujel před vlakem tak o dva metry. Si myslel "v pohodě, to ještě stihnu" Sice stihnul, ale dost se u toho opotil, pak mu ještě cestující chtěli dát přes hubu :-D

Ale samozřejmě pokud se rozsvítí těsně před nosem tak je nesmysl zaflekovat jen abych tam nevjel.

hodnocení

0x

je jenom jedna hodnota

droidde, pokud jste zaplatit jen 1000Kč, ušetřil jste minimálně 1500Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]