Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás tady všechny a prosím o radu. Měl jsem ŠKODU 120L, psanou na mého dědy. Auto jsem prodal bez papírů, VINka a značek (chtěl jsem si nechat na druhou škodovku). Teď chci auto (papíry od auta) ekologicky zlikvidovat, ale nevím jak, když ho už fyzicky nemám. Dle nového zákona od 1.1.2015 by to mohlo jít přes depozit. Neporadíte někdo jak? Šlo by to, když bych teď dal auto do polopřevodu z dědy na sebe, dal ho hned do depozitu a nechal tak? Díky za radu!
Dnes jej bez ekoprotokolu trvale nevyřadíte!
Je varianta-nechat v depozitu a mělo by posléze zaniknout.
Druhá varianta-sehnat vrak a ten na Vaše doklady ekolikvidovat a vyřadit,nebo za úplatu sehnat protokol a ...
Třetí varianta závisí na tom kdy bylo naposledy na STK,pkd před rokem 2004 tak lze vyřadit na čestné prohlášení!
Jinak nelze.
tak požádejte na DI o výmaz z registru. Je třeba udat důvod, zkuste se s nimi dohodnout, že vozidlo zaniklo způsobem rozebrání na ND, pokud to nepůjde, tak ať Vám podadí. Dřív se tu uvádělo, že lze uvést, že účel vozidla zanikl tím, že se z něj udělal např. přístřešek na dřevo apod. (sice nesmysl), ale některému uředníku to stačilo. Dnes nevím, jak to chodí. Nezlob te se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.